Tun peste 3,9 milioane lei la un spital din România

Tun peste 3,9 milioane lei la un spital din România

Tun peste 3,9 milioane lei la un spital din România

DIICOT investigheaza o delapidare de peste 3,9 milioane de lei la Spitalul Judetean Arges, existând suspiciuni ca faptele ar fi fost comise de contabila unitatii, timp de 4 ani si jumatate, scrie adevărul.ro. Spitalul cere recuperarea prejudiciului in instanta.

 

Faptele ar fi fost comise in perioada 2012-2017, insa inainte de a fi angajata la spital, femeia ar fi fost cercetata pentru o frauda la BCR Pitesti, fapte comise intre 2002 si 2005. In acel caz, faptele s-au prescris, fiind obligata doar sa achite bancii despagubiri, de 1.604.205 lei.

Frauda ar fi fost descoperita in aprilie 2017, iar ulterior Curtea de Conturi a demarat controale, acestea aratand că pentru fapte ar fi responsabili mai multi angajati ai unitatii medicale.

”Atât persoanele care au aprobat ordonanţierile de plată, cât şi persoanele care au acordat viza controlului financiar preventiv au confirmat în mod nelegal corectitudinea sumelor de plată, în condiţiile în care nu au existat livrări de bunuri şi nu au fost executate lucrări sau servicii de către Rivertex Project. Documentele de plată au fost întocmite prin eludarea cadrului legal aplicabil, neexistând concordanţa obligatorie între rubricile privind datele de identificare ale beneficiarului plăţii. Toate ordinele de plată au fost semnate de către persoanele desemnate de către conducerea Spitalului Judeţean Argeş, fără ca aceştia din urmă să asigure condiţiile necesare legalităţii plăţilor efectuate, respectiv fără a verifica existenţa documentelor care să justifice plăţile, existenţa obligaţiilor entităţii faţă de beneficiarul menţionat în ordinele de plată, concordanţa între denumire CUI şi cod IBAN în vederea asigurării că beneficiarul sumelor este cel îndreptăţit”, scrie în raportul Curţii de Conturi.

„Curtea de Conturi nu este organ de cercetare. Oricum, în momentul în care se va întocmi rechizitoriul, vom şti exact cine şi ce a făcut. Până la pronunţarea unei hotărâri definitive, nu putem acuza pe nimeni direct”, a declarat Adriana Molfea, managerul Spitalului Judetean Arges, pentru adevarul.ro.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account