Tudorel Toader, precizări despre OUG pe Codurile Penale

Tudorel Toader, precizări despre OUG pe Codurile Penale

Tudorel Toader, precizări despre OUG pe Codurile Penale

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit, luni, după ședința Comitetului Executiv al PSD, despre modificarea Codurilor Penale, mai exact cu privire la articolele declarate constituţionale.

„La ședințele la care am participat, nu s-a vorbit despre amnistie sau grațiere. Nu particip la discuțiile politice. Orice problemă trebuie să aibă un fundament juridic. Dacă nu ai temei juridic nu poți lua o măsură legală. S-a discutat despre finalizarea soluțiilor din Codul Penal și Codul de Procedură penală, unele declarate neconstituționale, unele declarate neconstituționale în parte.

Vom vedea în ce măsură vor fi adoptate una sau două OUG a soluțiilor legislative care au fost declarate constituționale. Din moment ce au fost declarate constituționale de CCR înseamnă că pot intra în fondul activ al legislației. Soluțiile declarate neconstituționale trebuie puse în acord cu deciziile CCR de către legiuitor. Asta vom face la Ministerul Justiției și vom vedea în ce măsură le vom transmite într-o ordonanță adoptată de Guvern”, a declarat Tudorel Toader.

Pe 16 decembrie PSD va mai avea alte două ședințe, Consiliul Naţional şi Comitetul Executiv Naţional al PSD. Tot pe această dată urmează să fie ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account