Tudorel Toader, anunț exploziv: Va sesiza CCR în cazul în care Iohannis nu o numește pe Adina Florea șef la DNA

Tudorel Toader, anunț exploziv: Va sesiza CCR în cazul în care Iohannis nu o numește pe Adina Florea șef la DNA

Tudorel Toader, anunț exploziv: Va sesiza CCR în cazul în care Iohannis nu o numește pe Adina Florea șef la DNA

Tudorel Toader a declarat că în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu va aproba solicitările de numire în funcție a Adinei Florea la șefia DNA și a altor patru procurori în funcții de conducere la PÎCCJ și DIICOT, va fi sesizată CCR, așa cum s-a procedat în cazul revocării lui Kovesi, informează mediafax.

 

„În mesajul final, am făcut apel la președinte să își respecte obligațiile legale și constituționale să recitească și să procedeze în îndeplinirea competențelor (din documentele transmise joi către președinte, n.r.). (…) Eu personal exprim speranța că dacă în cazul doamnei Kovesi, președintele a citit, dar nu prea a înțeles, și am primit dezlegarea de la CCR, acuma avem deja această dezlegare, această decizie 358. Deja cred că președintele o va înțelege. Dacă nu, dacă va fi nevoie, vom merge încă o dată la Curtea Constituțională și în final, indiferent de pregătirea pe care o avem sau nu, indiferent de nivelul la care înțelegem mecanismele statului de drept, avem consilieri și trebuie să ne respectăm obligațiile”, a declarat Tudorel Toader la RomâniaTV.

Precizările vin după ce Toader a anunțat, pe Facebook, că a transmis președintelui Klaus Iohannis solicitarea de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a trimis și solicitarea pentru numirea Adinei Florea la șefia DNA.

„Am transmis cate presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a procurorului general. Am transmis catre presedintele Romaniei si urmatoarele solicitaril de numire in functiile conducere: 1. Elena Giorgiana Hosu – procuror sef adjunct DIICOT; 2. Antonia-Eleonora Constantin – procuror sef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 3. Iuliana Nedelcu – procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 4.Florena-Esther Sterschi – procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ; 5. Adina Florea – procuror sef al DNA! Exprimam si speranta faptului ca presedintele va reciti atat art. 132 din Constitutie cat si Decizia CCR nr 358/ 2018”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account