Trump spune că șeful DNI, James Clapper, l-a sunat ca să denunţe raportul ”fictiv” care-l vizează

Preşedintele-ales Donald Trump a anunţat joi că directorul serviciilor naţionale americane de informaţii (DNI) James Clapper a fost cel care l-a sunat cu scopul de a denunţa raportul ”fals şi fictiv” despre un dosar cu acuzaţii compromiţătoare despre el în Rusia, informează BBC News.

Scandalul prvind materialele compromițătoare pe care Rusia le-ar avea cu președintele SUA ales, Donald Trump, pare să ia proporții de la o oră la alta, miliardarul făcând numeroase postări pe Twitter, legate de acest subiect.

Într-una din ultimele sale postări, Trump spune că directorul serviciilor naţionale americane de informaţii (DNI) James Clapper a fost cel care l-a sunat cu scopul de a denunţa raportul ”fals şi fictiv” despre un dosar cu acuzaţii compromiţătoare despre el în Rusia. „ James Clapper m-a sunat ieri pentru a denunța raportul fals și fictiv care circulă ilegal. O invenție, fapte false”, a scris Trump.

În declarația sa, directorul DNI a spus că el  „și-a exprimat nemulțumirea profundă față de scurgerile de informații care au apărut  în presă și amândoi au fost de acord că acestea sunt extrem de corozive și dăunătoare pentru securitatea noastră națională”.

De asemenea, potrivit BBC, Clapper i-a spus președintelui ales că nu s-a luat nici o hotărâre cu privire la fiabilitatea sa, respingând acuzațiile că serviciile secrete americane ar fi în spatele scurgerii pe internet al raportului. “Am subliniat că acest document nu este un produs al comunităţii americane de informaţii şi nu cred că scurgerile de informaţii au venit din interiorul comunităţii de informaţii”, a spus acesta, după ce Trump a declarat miercuri în conferința de presă că probabil agențiile de informații au publicat  raportul.

Presa a dat publicității miercuri o copie a unui presupus raport al serviciilor de informaţii, care i-ar fi fost prezentat lui Trump, şi potrivit căruia Moscova ar deţine informaţii cu care îl poate şantaja pe preşedintele ales, inclusiv o înregistrare în care acesta întreţine ”acte sexuale perverse” cu mai multe prostituate, la un hotel din capitala rusă. Acesta a fost publicat în întregime de site-ul  Buzzfeed.

De altfel, Donald Trump a susținut miercuri prima sa conferință de presă, în calitate de președinte american ales, și aceasta a fost dominată de întrebări legate de raportul rușinos care ar fi realizat de fostul spion britanic,  Christopher Steele. Acesta a negat de fiecare dată aceste informații precizând că sunt doar niște „știri false”, „pură invenție” și că aceste fapte nu au avut loc niciodată. În plus, el a subliniat că este extrem de grijuliu atunci când pleacă din Statele Unite şi nu ar întreţine niciodată raporturi sexuale cu prostituate într-un hotel din Moscova.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account