Traian Băsescu, la un pas să fie lichidat! Dosarul terenului de la Flora îi va pune capac? ( VIDEO )

Mai este doar o chestiune de timp și fostul președinte al României, Traian Băsescu ar putea avea cea mai neplăcută surpriză a vieții sale, aceea de a-și pierde libertatea. După ce procurorii au redeschis dosarul în care Băsescu ar fi retrocedat un teren de 40.000 de metri pătrați în Dămăroaia, pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora, magistrații instanței supreme vor decide dacă Băsescu va fi judecat pentru abuz în serviciu. Cu siguranță că acum Traian Băsescu îl va trage în jos și pe prietenul Puzdrea…

Fostul președinte al României a primit o șpagă uriașă

Toată povestea s-a aflat după ce vicepreședintele Uniunii Arabilor din România, arhitectul Năstase Cătălin l-a denunțat pe Băsescu. Potrivit afirmațiilor asociatului lui Dumitru Puzdrea, fostul președinte al României, în perioada în care a fost primarul Bucureștiului, a făcut tot ce și-a dorit fără să se gândească la consecințe. Cum a fost și faptul că a vândut de mai multe ori un teren de 40.000 de metri pătrați situat în Bulevardul Tipografiei. Cine a fost ultimul client? Însuși fostul deputat Dumitru Puzdrea, care nu s-a uitat la bani și i-a dat lui Băsescu o șpagă demnă de Cartea Recordurilor. Reamintim faptul că arhitectul Năstase Cătălin a scos la iveală această ordinărie în anul 2007, dar abia acum procurorii au hotărât să facă lumină în acest caz. De altfel, în același an 2007 în acest dosar au fost vizate mult mai multe persoane din anturajul lui Puzdrea dar și al lui Băsescu, însă între timp, din motive care ne scapă, faptele s-au prescris. La cum se preconizează însă lucrurile acum, situația a devenit foarte gravă pentru Traian Băsescu, care, după cum îl cunoaștem din relația cu Elena Udrea, când se va vedea încolțit va spune totul despre Dumitru Puzdrea ca să scape basma curată. Dar oare mai poate?

Mârșăvie pe bandă rulantă

Cum au reușit oamenii lui Băsescu și el însuși să se umple de bani? Apelând la tot felul de lucruri necurate așa cum a fost și vânzarea terenului de la Flora, la care au participat și subalterni de seamă ai lui Traian Băsescu, de altfel prietei la cataramă ai acestuia, precum Dumitru Stănescu, Adrian Iordache, Cristina Setran, Luminița Mihuț, Gabriela Enache, carevau fost numiți ca membrii ai comisiilor de restituire a terenurilor de Băsescu. Când așa zișii moștenitori ai terenului,  Isăilă Mihăilă și Helene Stoicesco Yvonne Josephine au revendicat terenul, oamenii lui Băsescu au făcut primul pas și le-au dat acestora 24 685 mp, situat în Bucuresti, sector 1, reprezentând fosta moșie Băneasa – Dămăroaia, lotul 35 – Bdul Poligrafiei, fără număr, dar și suprafața de 832mp terenul aferent utilităților, așa cum rezultă din Decizia nr. 885/12.03.2003. Însă nu e tot, pentru că tot la ordinal clar și précis al lui Băse, Isăilă a primit în plus și un teren de 11 989mp, ce constituie lotul 35B din fosta moșie Băneasa – Dămăroaia, aflat pe   B-dul Poligrafiei, fără număr, așa cum rezultă din Decizia nr. 1588/02.10.2003. La cât se ridică valoarea acestora terenuri? Depășește suma de 120 milioane de euro.

Actele au apărut doar în… vise

Legat de actele juridice unde să se specific clar că cei doi moștenitori au intrat în posesia terenurilor, avem un mare gol. Nu există! Așa cum nu există nici o dovadă că cineva a avut bunul simț să achite impozitele pe tranzacție. Adică… o evaziune fiscală imensă! Dar cel mai interesant lucru este faptul că nimeni nu a observat faptul că cele două terenuri se află sub cele două magistrale care alimentează capital cu apă! Poate că domnii procurori îl vor lua la întrebări în această problemă pe domnul Viorel Lis dacă știe ceva de această chestiune, mai ales că domnia sa a fost cel care i-a dat voie lui Puzdrea să ridice pe terenul traversat de cele două apeducte un bloc situat la o distanță de aproximativ cinci metri de aceasta. Trebuie să mai spunem că nu a existat nici un fel de autorizație, ca de altfel nici un fel de proiect? Bomboana pe colivă a venit însă în momentul în care s-a aflat că cele două terenuri restituite stimabililor Isăilă și Stoicesco nu fac parte din moșia Băneasa Dămăroaia! Asta pentru că cele două personaje au primit de fapt un teren care a aparținut în vechime Hipodromului Băneasa, teren care anterior a fost în proprietatea Jockey Club Romania, înființat la 08.01.1875, al cărui președinte de onoare a fost până la naționalizare Regele Carol I. Cine vrea să verifice este invitat să citească clar acest lucru în planurile cadastrale ale Municipiului Bucuresti din 1932, din 1938 si cel actualizat. Drept urmare, domnul Băsescu va trebui să le explice domnilor judecători în acest caz  cum au fost înstrăinate celor doi falși proprietari aceste terenuri, dacă nu au fost niciodată ale lor? În condițiile în care cei doi nu au putut absolut niciodată să facă dovada dreptului de proprietate asupra terenurilor, deși s-au bătut cu pumnul în piept că moștenirea le-a rămas de la  Constantin Stoiescu în urma unor testament? Domnule Traian Băsescu, domnule Dumitru Puzdrea, unde sunt testamentele? Le-a înghițit pământul? Cum ați reușit să faceți ca cei doi falși proprietari să mintă chiar și în dosarul civil nr. 4996/1999 al Tribunalului București – Secția a IV-a Civilă -, când mincinoșii au încercat să facă dovada dreptului de proprietate folosind acte false? Ce-a urmat? Cei doi au înțeles că pot face ani buni de pușcărie dacă nu vând cât mai repede terenul, așa că, grație ajutorului Primăriei București l-au pasat ușor, ușor către Dumitru Puzdrea. Pardon, către fiica lui Puzdrea, Andreea de doar 22 de primăveri în acel moment.

Telenovelă cu multe episoade

Așa se face că domnișoara Andreea Puzdrea, potrivit Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2148/19.12.2003 de BNP Ilie Laura Marcela, în suprafață de 24685 mp, situat în București, sector 1, B-dul Poligrafiei nr. 52 – 54, înscris în Cartea Funciară nr. 40650 la OCPI sector 1 București, număr cadastral 16523 a devenit proprietara terenului sus menționat. Asta pentru scurt timp pentru că pe data de 7 iunie 2005 aceasta a donat terenul părinților săi, Iosefina Mihaela și Dumitru Puzdrea. Așa cum rezultă din Contractul de donatie autentificat sub nr. 2181/07.06.2005 de BNP Andrei Aurel Jean. Dar ce să vezi? Fix după un an, mămica și tăticul donează și ei terenul. Cui? Fetiței dragi, Puzdrea Andreea, conform contractului de donație autentificat sub nr. 1273/17.07.2007 de BNP George Stoica. Și acum urmează finalul. Pe 19.12.2003,  Andreea  Ruxandra, prin Contractul de vânzare – cumpărare autentificat sub nr. 2149/19.12.2003 de BNP Ilie Laura Marcela, a cumpărat de la  Isăilă Mihai  și terenul intravilan de 11989 mp, situat in București, sector 1,  B-dul Poligrafiei nr. 50, înscris in cartea funciară nr. 40649 la OCPI sector 1 București, număr cadastral 16804/1. De ce a jucat fotbal Puzdrea cu terenul vândut pentru ridicola sumă de 500.000 de dolari când acesta valora peste 120 de milioane de euro? Era deputat și nu vroia să-și strice imaginea și nici colegii să știe ce face el cu adevărat când pleacă din Parlament. Continuarea poveștii e un alt circ, cu jonglerii atât din partea Primăriei cât și din partea justiției. În anul 1994 Primăria Capitalei a deschis un proces împotriva lui Puzdrea care a construit clădiri ilegale pe terenul pe sub care se află cele două apeducte. Puzdrea nu se lasă și intentează și el un alt proces la Tribunalul sectorului 1 cerând să fie anulate toate procesele intentate de inspectorii primăriei și povestea are și happy end: Puzdrea va fi scos nevinovat, clădirile rămân la locul lor și toată lumea a devenit dintr-o dată fericită. Dar asta a fost cu ani în urmă, când peștii cei mari nu erau în plasa procurorilor. Acum situația s-a schimbat iar rechinii nu mai scot capul din adâncuri. Asta nu înseamnă că nu sunt momiți și distruși. Așteptăm cu sufletul la gură verdictul magistraților în cazul Băsescu-Puzdrea-terenul de la Flora. Suntem convinși că dreptatea va triumfa! (vom reveni)

Vlad Țepeș

 

 

 

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account