Traian Băsescu :După aducerea ziariştilor, rămăsese problema Omar Hayssam. Imprtant este că a fost adus

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat vineri seara, în cadrul emisiunii ”Special B1”, moderată de Mihai Duță, că a avut un interes major în închiderea dosarului răpirii jurnaliștilor din Irak în anul 2005, conform b1TV.

Totodată, fostul șef de stat a mai precizat că aducerea lui Munaf în țară a fost mai importantă decât aducerea lui Omar Hayssam. Fără sprijinul americanilor, susține Băsescu, România nu ar fi reușit recuperarea lui Munaf.

”După aducerea ziariştilor, rămăsese problema Omar Hayssam. Imprtant este că a fost adus. Rămânea mare problema Munaf. Mai importantă a fost aducerea lui Munaf şi serviciile noastre de securitate ar trebui să fie foarte interesante. El a fost capturat de structuri româneşti. Nu era cetăţean român. Stăpânii Irakului erau americanii. În momentul în care am informat că ne-am reucperat ziariştii şi îl avem pe Munaf, au zis că îl preluăm noi. Aveau dreptate. Nu era cetăţeanul nostru.

Nu ştim exact de la cine am recuperat ziariştii. Ştim gruparea, dar nu persoane. Riscul este ca aceste persoane să le găseşti în Guvernul irakian. Inclusiv cu vicepreşedintele Biden am vorbit Am ştiut tot timpul unde se află. Fără sprijinul americanilor nu puteam să-l recuperăm. Nu ne-au fost ostili”, a spus Traian Băsescu.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account