Tragedia din Colectiv. Băsescu: Este greu de acceptat că vinovaţii pentru moartea celor 64 de tineri sunt doar printre funcţionari

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică, la un an după tragedia din Colectiv, că dacă liderii din sănătate care ştiau despre dotarea spitalelor şi infecţiile nosocomiale fi activat mecanimele europene din primul moment numărul victimelor ar fi fost mai mic.

“Exact acum un an se producea cea mai mare catastrofă de după revoluţie. Bilanţul dramatic al tragediei ? 64 de suflete tinere s-au înălţat la cer.

Şi tot exact acum un an,prin toate televiziunile, lideri ai Ministerului Sănătăţii, cu un tupeu greu de imginat, declarau public şi ne asigurau că pot face faţă dezastrului, că spitalele au tot ce le trebuie, că suntem pregătiţi, că avem condiţii precum în Germania, întîrziind cu o săptămână declanşarea mecanismelor europene pentru situaţii de urgenţă.

Cu siguranţă, dacă liderii din sănătate care ştiau şi dotarea spitalelor şi despre infecţiile nosocomiale din spitale ar fi activat mecanismele europene din primul moment, astăzi, numărul victimelor ar fi fost mai mic. De aceea este greu de acceptat că vinovaţii pentru moartea celor 64 de tineri sunt doar printre funcţionari mărunţi.

Dumnezeu să ocrotească sufletele celor înălţaţi la cer şi să-i întărească pe cei răniţi dar rămaşi pe pământ în grea suferinţă. Condoleanţe familiilor celor dispăruţi”, a scris pe Facebook fostul preşedinte Traian Băsescu.

 

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account