Tarifele de la METROU scot oamenii la PROTEST: Studenţii vor dreptate şi cer să nu fie ELIMINAT abonamentul de 62 de călătorii!

Metrorex a anuntat ca la sfarsitul lui martie cartelele de metrou se scumpesc cu pana la 33%.

 

Pe langa aceste majorari, cea mai controversata decizie a companiei e faptul ca abonamentul de 62 de calatorii va fi scos de pe piata.

In acest context, au aparut mai multe petitii online prin care studentii si calatorii cer revocarea deciziei si revenirea la vechile preturi.

Cei de la #unitisalvam, platforma care se ocupa de initiativele societatii civile, a propus o actiune de protest impotriva deciziilor Metrorex. Nemultumirile pe care le invoca sunt:

– majorarea extrem de mare a tarifelor

– eliminarea cartelei cu 62 de calatorii, una dintre cele mai folosite, eliminare care va forta lumea sa dea si mai multi bani pe abonamente lunare “all-inclusive”

– decizia de achizitionare de vagoane de tren mai scumpe din Spania in detrimentul vagoanelor de productie romaneasca similare din punct de vedere tehnic dar mai ieftine si care ar fi adus in plus 500 de locuri de munca (puteti citi mai multe despre preturile noilor garnituri aici)

Momentan, nu se stie exact ce urmeaza sa se intample, cert e ca mai multi utilizatori au venit cu propuneri de protest precum:

Putem face flash mob si flyere cu scumpirea si vagoanele.

Poate facem alt tip de boicot, ne punem in dreptul usilor sa nu mai poata inchide. Cate 2 la fiecare usa.

Cum ar fi daca am atarna mai multe bannere mici de la balustrade in mai multe locuri?

Pana in momentul de fata, au fost facute eventuri pe Facebook de genul Spune NU scumpirilor Metrorex si Vrem pastrarea cartelei de 62 de calatorii. Ramane de vazut cati oameni se vor mobiliza si daca cei de la Metrorex ii vor lua in considerare.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create Account



Log In Your Account