Se clatină scaunul lui Netanyahu. Israelul va organiza alegeri anticipate în aprilie 2019

Se clatină scaunul lui Netanyahu. Israelul va organiza alegeri anticipate în aprilie 2019

Se clatină scaunul lui Netanyahu. Israelul va organiza alegeri anticipate în aprilie 2019

Alegerile pentru următorul Knesset vor avea loc în aprilie 2019, au decis liderii coaliției de guvernământ din Israel.

“Din responsabilitatea pentru buget și națiune, șefii partidelor de coaliție au acceptat în unanimitate să dizolve Knesset-ul (parlamentul israelian) și să meargă la alegeri la începutul lunii aprilie după un mandat de patru ani”, se arată în declarația dată publicității la sfârșitul întâlnirii coaliției de guvernământ din Israel. Datele posibile ale alegerilor sunt 2 sau 9 aprilie.

Liderii formațiunilor din coaliție au convenit, de asemenea, că vor continua parteneriatul politic după alegeri.

Anunțul a apărut la scurt timp după ce liderul partidului laic Yesh Atid, Yair Lapid, a declarat că va vota împotriva proiectului de lege depus de ministerul apărării de la Ierusalim care prevede înrolarea evreilor ultra-ortodocși în armata israeliană.

Primul ministru Benjamin Netanyahu ar avea nevoie de sprijinul a 61 de parlamentari pentru a promova controversatul proiect de lege, despre care Curtea Supremă de Justiție de la Ierusalim decis că trebuie adoptat până pe data de 15 ianuarie. Dacă proiectul de lege nu este adoptat până la acea dată, Netanyahu, în poziția sa de ministru al apărării ar încălca legea dacă nu implică imediat înrolarea în masă a evreilor ultra-ortodocși, dar ar putea încă să ignore legea și guvernul său ar putea continua din punct de vedere tehnic.

În Israel, subiectul serviciului militar al evreilor utraortodocși este un subiect politic și social extrem de controversat, aceștia fiind scutiți de prestarea serviciului militar, care are o durată de 2 ani și opt luni pentru bărbați și 2 ani pentru femei.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account