Raluca Prună:Eu sunt aici pentru alegeri la CSM

Ministrul Justiţiei a anunţat că lucrează la rezolvarea lacunelor legislative privind puşcăriaşii deveniţi scriitori peste noapte, informează B1 TV. Asta după ce un raport al ministerului a scos la iveală faptul că aproape 200 de puşcăriaşi au publicat nu mai puţin de 400 de cărţi, în ultimii trei ani pentru a ieşi mai repede din închisoare.

De altfel, Gigi Becali, unul din cărturarii de după gratii, a dezvăluit că există anumiţi “îndrumători”, de meserie profesori universitari, care îi ajută pe deţinuţi să scrie cărţile ştiinţifice, transmite B1.ro.

”Eu sunt aici pentru alegeri la CSM. Nu înțeleg să dau azi declarații despre cărțile din pentenciar, dar vă asigur că lucrez la acest lucru”, a declarat miercuri Raluca Prună.

Este prima reacţie oficială a ministrului Justiţiei după ce un raport al instituţiei a demonstrat negru pe alb “portiţa” descoperită de condamnaţi pentru a ieşi de după gratii înainte de vreme. Iar aceştia au profitat din plin. Aproape 200 de puşcăriaşi au publicat peste 400 de cărţi, în ultimii trei ani.

”Cărţile care sunt scrise, la început scrie îndrumătorul care te va îndruma ca să scrii acea carte, adică acel profesor universitar care recomandă. E posibil să fie scrise de alţii şi să dea ei manuscrisul. Că până acum dădeai direct cartea, acum la puşcărie zice domnule trebuie să dai manuscrisul. Da, binenţeles că poate o scrie îndrumătorul şi tu o copiezi de mână după îndrumător şi dai manuscrisul tău, scris de mâna ta. Dar dacă legea permite atsa, care e problema?”, a spus Gigi Becali.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account