Puzdrea, Măgureanu, Cojocariu, trinomul care dă fiori

De ani buni, de când Dumitru Puzdrea stăpânește România încercăm să înțelegem ce se ascunde în culisele afacerilor sale. Cele mai sonore nume ale justiției și SRI-ului au sărit în ajutorul falsului proprietar al terenului de la Flora, oferindu-i ajutor în cele mai grele momente ale vieții, primind la schimb onorarii la care nici cu gândul nu ar fi gândit cineva.

Toți pentru unul, unul pentru toți

De la Bogdan Chireac, fostul jurnalist, actualmente analist politic de doi lei (care pentru a nu-l mai tăvăli în cerneală a primit o vilă drept șpagă chiar lângă locuința afaceristului), și până la Elena Udrea, Dorin Cocoș, Alina Bica, nimeni nu comentează când e chemat la apel de Dumitru Puzdrea. România nu are ofițeri, oameni ai justiției, avocați, care să-și permită să-i țină piept unui afacerist care a prins în tentaculele sale o întreagă țară. Când Puzdrea ordonă, toate lumea execută pe loc. Fără nici un fel de comentariu. Altfel, Dumitru Puzdrea scoate de la naftalină înregistrări care le-ar distruge viața celor care au intrat în contact cu el. Dacă nu are înregistrări, pune în aplicare planul doi și își trimite golanii la înaintare, așa cum a procedat cu arhitectul Năstase Cătălin, acționarul de la Flora, când a vrut să-i ia acestuia viața.  Cu siguranță ne întrebăm toți de unde vine această putere incredibilă a lui Dumitru Puzdrea. Răspunsul pare să fie dat de incredibilele legături pe care acesta le are nu de ieri, de azi, ci de ani buni cu tot ce înseamnă marii șefi ai Serviciului Român de Informații. Și aici vorbim în primul rând de ajutorul prețios pe care Puzdrea l-a primit în perioada când în fruntea instituției s-a aflat necruțătorul Virgil Măgureanu. Dacă până anul trecut acesta s-a numărat printre invincibili, s-a descoperit că domnul Măgureanu face parte dintre marii șpăgari ai țării. Mare iubitor de lux, fostul șef al SRI a fost acuzat că a primit de la niște afaceriști italieni un autoturism de lux, un aparat de bronzat de ultimă generație și un ceas de firmă. Nimeni nu a vorbit însă de prietenia strânsă care-l leagă pe acesta de Dumitru Puzdrea.

 

Care este valoarea plătită de Puzdrea pentru a scăpa de asociatul sau

 

Mereu în spatele mafiotului

Relația dintre cei doi datează din anii 1990 când Puzdrea a început să dea iar Măgureanu să stea cu mâna întinsă. Iar sumele probabil că nu le vom afla niciodată, dar atâta timp cât afaceristul are de atunci protecție zi și noapte din partea unuia dintre cei mai puternici oameni ai țării, se poate deduce. Odată cu intrarea lui Măgureanu în viața lui Puzdrea, totul s-a schimbat. Nici un ofițer al vreunei secții de poliție, indiferent câte dovezi ar fi avut nu ar fi îndrăznit niciodată să-i sufle în față afaceristului, cât despre procurori să-l vedem noi pe acela care are curajul să se pună cu Măgureanu și acoliții săi. Drept urmare, în Flora furăciunea a fost la ea acasă, iar dosarele în care Puzdrea a fost inculpat trase pe linie moartă. Inclusiv cel în care acesta a fost acuzat că l-a amenințat cu moartea pe acționarul de la Flora, arhitectul Năstase Cătălin. Doar Măgureanu știe să rezolve probleme ca nimeni altul… Și dacă există dovezi că Puzdrea a ridicat o clădire pe care a așezat-o direct peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă, unde e problema? S-a legat cineva? A apărut vreun personaj la orizonat care să spună că Bucureștiul se poate prăbuși în orice secundă, dacă natura se dezlănțuie, pentru că nici un echipaj de intervenție n-ar mai putea face nimic decât să privească neputincios? Apa Nova tace mâlc, cu capul în pământ, iar dacă ar îndrăzni să sufle, probabil tovarășii lui Măgureanu ar face prăpăd.

Familia Popescu stă drepți

Nu oamenii lui Măgureanu, aflați acum în funcții se ocupă ca toate dosarele să fie curate ca lacrima, după ce stau ani buni aruncate prin sertare? Nu domnul Măgureanu a fost cel care l-a scăpat pe Puzdrea de nenorocire atunci când a împușcat cu sânge rece doi bărbați care au parcat mașina în fața casei sale din Sinaia, sperând că merg să mănânce la restaurantul din apropiere? Ce-a făcut Puzdrea în loc să meargă la închisoare? Cu siguranță a băut o sticlă de șampanie cu Măgureanu, ca să sărbătorească libertatea și ne-a râs tuturor în nas. Și tot la comanda lui Măgureanu acționează și nepotul fostului procuror Victor Popescu (cel care de ani se ocupă de dosarele penale ale lui Puzdrea) ofițer în faimoasa instituție SRI. Și atunci să ne mai întrebăm de ce nimeni nu a îndrăznit vreodată să calce pragul complexului Flora? Cine are tupeul să se lovească de oamenii puși să stea de gardă la porțile lui Puzdrea de familia Popescu? Cine se bagă cu avocata Mihaela Popescu, soția domnului procuror Victor, care e expertă în trafic de influență și este trimisul special al lui Puzdrea care oferă șpăgi pe bandă rulantă? Dar DNA-ul se face că plouă… Ultima dată (dar nu cea din urmă) când SRI-ul s-a implicat direct în viața lui Puzdrea a fost acum câteva săptămâni când, după nouă ani de ținut la adăpost, dosarul fabricii de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc în care Puzdrea a fost acuzat de șantaj, furt, constituire de grup organizat a fost clasat. Cine a dat această decizie? Două doamne procuror Cristina Lăcrămioara Jaba și Carmen Aurora Cojocariu. Cine este soțul doamnei Carmen Cojocariu? Distinsul șef al SRI din Piatra Neamț, care e pironit în această funcție exact din momentul în care Dumitru Puzdrea a devenit deputat de Piatra Neamț. Au fost puzderie de dovezi împotriva lui Puzdrea și în acest dosar, dar, ce să vezi? Au dispărut sau nu au fost luate în seamă. Pentru că familiei Cojocariu îi place să trăiască bine pe banii afaceristului Puzdrea. Și atunci, e clară pentru toată lumea legătura incredibilă a lui Puzdrea cu mai marii SRI-ului. Ne întrebăm de ce nimeni nu-l aruncă acolo unde îi este locul? De ce toate dovezile în ceea ce privește marile ordinării ale sale se șterg peste noapte? De ce Puzdrea face bani murdari pe bandă rulantă? Nu ne rămâne de făcut decât un singur lucru: să ne rugăm lui Dumnezeu să facă el dreptate. Oamenii nu sunt în stare…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account