Puzdrea, Băsescu și milioanele de dolari

De când Mohammad Munah a fost adus în România, a început nebunia. Toată lumea și-a amintit de banii pe care fostul președinte al României, Traian Băsescu i-ar fi luat din suma uriașă pusă la bătaie pentru a fi recuperați cei trei jurnaliști. Băsescu a început să arunce flăcări din gură, să spună că nu îi este frică de nimeni și de nimic, pentru că el nu a greșit absolut deloc, ba chiar să amenințe că toți cei care au vorbit urât de el vor fi târâți prin tribunale. Dacă justiția s-a hotărât să dezgroape acum din nou morții, de ce nu vede tot ce a făcut Băsescu?

De ce nu sunt luate la puricat toate afacerile sale din perioada când era primar al Capitalei și făcea tot ce-i dorea sufletul, fără să aibă nici un pic de jenă sau de frică că cineva îi poate pune capac la un moment dat? Sunt aceste afaceri atât de importante? E vorba aici de o implicare colosală a unor nume extrem de mari ale României? Cu siguranță că da, pentru că altfel nu ne putem explica nepăsarea autorităților. Aceleași autorități care nu vor sub nici un chip să privească puțin și spre nordul Capitalei, la complexul Flora, locul unde evaziunea fiscală e la ea acasă. Ce legătură are Traian Băsescu cu complexul Flora? Una uriașă. Pentru că, spun gurile rele, fostul șef al statului român l-a ajutat enorm pe Puzdrea să pună mâna pe terenul de la Flora, ilegal evident și să reușească să contruiască complexul.

Cum? Se pare că Băsescu ar fi semnat niște hârtii foarte importante pentru ceea ce a urmat să facă Puzdrea, iar drept răsplată ar fi primit un cadou de vreo… 4 milioane de dolari. Ne-ar mira acest lucru? Nu. Pentru că știm foarte bine cum se desfășoară acțiunile lui Puzdrea. Mafiotul acesta este plin de bani e foarte adevărat, dar atât. La capitolul inteligență e un gol total. Și nu mai durează mult până ce viața sa va lua o turnură cu totul neașteptată. Ceea ce nu a înțeles acest Puzdrea și nu va înțelege niciodată este faptul că el este doar un personaj acceptat de mai marii țării pentru că, deocamdată, aceștia se folosesc de el dar mai ales de banii negri pe care reușește să-i facă întrucât i se permite. Când Puzdrea nu le mai fi de nici un folos judecătorilor sau procurorilor sau ofițerilor de poliție, atunci el va fi pus jos. Și va fi definitiv. Să luăm cazul Elenei Udrea și al lui Dorin Cocoș.

Pe numele cui credeți că se află multe dintre conturile lui Puzdrea aflate în Dubai? Nu cumva pe cel al lui Cocoș? De ce credeți că stă Udrea cuminte și nu comentează ceva de acest nenorocit? Pentru că au făcut extrem de multe afaceri împreună care s-au dovedit la acel moment a fi extrem de profitabile. Dar ia să ne gândim ce se va întâmpla dacă domnul Dumitru Puzdrea o va deranja pe blondă sau pe fostul său Cocoș mai ales acum când amândoi sunt cu nervii la pământ? Mai are atunci Puzdrea vreo șansă să mai respire aerul libertății? Răspunsul este nu. Oare acum sunt îndeajuns de motivați inspectorii ANAF să meargă pe urma lui Puzdrea și să înțeleagă de ce acesta fuge de nebun cu nevastă-sa după el, isterica Mihaela Iosefina prin Germania, Dubai, SUA și Israel ca să schimbe banii dintr-un cont într-altul?

Omul vrea să se piardă urma banilor în primul rând, apoi așteaptă momentul potrivit să se facă nevăzut. Puzdrea a mai vrut odată să fugă din România, când niște afaceriști turci i-au făcut o ofertă incredibilă pentru a vinde complexul Flora. Acela a fost momentul când Dumitru Puzdrea a apelat la ajutorul lui Cocoș și al Lenuței întrucât nu putea înstrăina complexul pentru că societatea avea cartea funciară blocată. Nu se știe din ce motiv nu s-a dus la bun sfârșit tranzacția, având în vedere că le promisese celor doi un comision exorbitant. Credeți că doamna Alina Bica nu știe enorm de multe despre Puzdrea? Și încă cum… mai ales că fosta șefă a DIICOT este care l-a ajutat enorm pe acesta să-și păstreze libertatea, ținându-i la adăpost multe dosare penale dar implicându-se cel mult în dosarul pe care Puzdrea îl are deschis la Câmpulung Moldovenesc, unde acesta este judecat pentru furtul incredibil pe care l-a săvârșit la fabrica de cherestea de acolo, pe care a falimentat-o apoi a vândut-o la bucată…

E clar că, dacă va fi deranjată, bruneta nu va avea nici un fel de grețuri să nu dea totul pe goarnă. Deocamdată, prima persoană care a ieșit la rampă și vrea să scape de Puzdrea este chiar avocata lui de încredere, Mihaela Popescu. Și e greu de spus ce știe această femeie… Dar iată că s-a săturat și ea de mafiot. Sau poate că informatorii doamnei Popescu i-au spus că ar fi bine dacă ar sta cât mai departe de un asemenea excroc pentru că lui i se pregătește ceva? Și dacă vrea să scape, atunci să o facă cât mai poate? Indiferent care e răspunsul, un lucru e cert: Mihaela Popescu caută orice metodă să-și vadă de viața ei și a ajuns să se destăinuie chiar avocatului părții adverse, apărătorul fostului asociat al lui Puzdrea de la complexul Flora, arhitectul Năstase Cătălin. Dacă va reuși să iasă din cloaca lui Puzdrea rămâne de văzut, dar un lucru e clar: de furia mafiotului nu scapă nimeni. Și nu ne-ar mira dacă am auzi, într-o bună zi că doamna Mihaela Popescu are probleme mari. Știm de unde vin. Iar domnia sa o merită cu vârf și îndesat. Cât privește faptul că Puzdrea s-ar putea duce la închisoare asta depinde de cât de multă șpagă va fi pusă la bătaie…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account