Program de disciplinare a taximetriștilor. Șoferii care parchează neregulamentar vor fi ”vânați” de polițiștii locali, timp de o săptămână

Tot mai desele reclamații care-i vizează pe taximetriștii care parchează de-a valma când și unde au chef, fără să respecte nici cele mai elementare reguli de circulație și de bun simț, i-au convins pe mai marii sectorului 6 să scoată la înaintare Poliția Locală. Cel puțin pe perioada unei săptămâni, agenții rutieri ai primarului Gabriel Mutu îi vor ”vâna” pe taximetriștii care blochează după bunul plac arterele din fața AFI Palace Cotroceni și din zona Piața Gorjului. Astfel, agenții rutieri au declanșat programul de disciplinare a șoferilor de taxi.

Taximetriștii care formează coloane de zeci de mașini pe prima bandă a arterei din fața mall-ului AFI Cotroceni, dar și în mijlocul intersecție din acea zonă sunt un calvar atât pentru șoferii mijloacelor de transport în comun cât și pentru ceilalți conducătorii auto, în general. La ore de vârf, respectivul drum, un adevărat nod rutier din sectorul 6, se blochează aproape complet. Cum șoferii de taxi nu se clintesc din drum sub nici o formă, primarul Sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, a decis să trimită polițiștii locali să facă ordine pe șosele.

”Programul” de disciplinare a taximetriștilor este gândit pe perioada unei săptămâni, timp în care agenții rutieri se vor afla în acel loc sau vor patrula la intervale de timp știute de ei. În cazul în care această măsură – dublată de avertismente și chiar amenzi la regimul circulației -, nu dă roade, perioade de ”vânătoare” a taximetriștilor indisciplinați se va prelungi fără limită.

Și zona Piața Gorjului, din cartierul Militari, este monitorizată de Poliția Locală

În același context, și zona Piața Gorjului din cartierul bucureștean Militari va fi monitorizată de polițiștii locali de la ”Circulație”. Măsurile ce vor fi luate aici, dar și patrulările au rolul de a-i descuraja pe aceia dintre șoferii de taxi care sfidează orice regulă de bun simț atunci când își parchează mașinile, chipurile în așteptarea clienților, în locuri care blochează traficul pietonilor  sau al altor participanți la trafic.

Firește, razia îi vizează pe toți șoferii, nu numai pe cei de taxi, însă măsura de fluidizare a traficului are la origine foarte multele reclamații care îi vizează pe taximetriști.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account