Primăria Timișoara, amendată cu 50.000 de lei pentru gunoaiele de pe străzi

Primăria Timișoara, amendată cu 50.000 de lei pentru gunoaiele de pe străzi

Primăria Timișoara, amendată cu 50.000 de lei pentru gunoaiele de pe străzi

Garda de Mediu Timiş a amendat Primăria Timişoara cu suma de 50.000 de lei din cauza gunoaielor de pe străzi, după ce municipalitatea a rămas fără contract de salubrizare şi a atribuit acest serviciu unei instituţii din subordine, informează News.ro.

 

Comisarul-şef al Gărzii Naţionale de Mediu Timiş, Lavinia Alina Căluşeriu, a declarat pentru News.ro că Primăria Timişoara este instituţia responsabilă pentru menţinerea curăţeniei din oraş, iar din cauză că străzile sunt pline cu gunoaie a fost aplicată o amendă de 50.000 de lei.

Garda de mediu: Situația s-a înrăutățit

O echipă mixtă formată din comisari ai Gărzii de Mediu şi ai Direcţiei de Sănătate Publică a făcut verificări în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie.

“La ordinul Prefecturii Timiş s-a constituit o echipă mixtă pentru verificarea salubrizării pe domeniul public în Timişoara. Primăria Timişoara are contract cu Horticultura pentru aceasta. S-a aplicat o amendă de 50.000 de lei, conform legii mediului. Serviciul de salubrizare trebuia recontractat din nou pentru că se ştia că expiră contractul. În 4 august trebuia să expire şi termenul se cunoştea foarte bine. Am constatat că Primăria Timişoara abia în 29 mai a lansat procedura de achiziţie a serviciului, în condiţiile în care legea spune că cu 6 luni înainte trebuia făcută licitaţia. Termenul acesta a condus la o situaţie în care suntem fără un serviciu de salubritate. Ridicarea deşeurilor de pe domeniul public trebuie făcută la comanda lansată de Primărie, către operatorul de salubrizare. În luna mai am dispus să se salubrizeze. Acum situaţia se menţine şi s-a înrăutăţit”, a declarat Lavinia Alina Căluşeriu.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account