Pertrolul din Brent a scazut sub 60 de dolari

 

Preţul petrolului Brent a coborât sub 60 de dolari, pentru prima oară din anul 2009 până în prezent, conform Mediafax. 

 
Cotaţia contractelor pentru petrolul Brent cu livrare în ianuarie, care expiră marţi, a coborât cu 2,04 dolari, la 59,02 dolari pe baril. În cazul petrolului Brent cu livrare în februarie, preţul a scăzut cu 1,82 dolari, la 59,39 dolari pe baril.
 
De asemenea, preţul petrolului West Texas Intermediate a scăzut sub 55 de dolari pe baril, marcând cel mai jos nivel înregistrat din 2009. Astfel, barilul de petrol WTI a coborât cu 1,81 dolari, la 54,10 dolari la New York.
Preţul ţiţeiului a scăzut cu aproximativ 45% în acest an, în contextul în care Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a încercat să îşi menţină cota de piaţă la nivel mondial în faţa Statelor Unite.
De altfel, preţul petrolului Brent îşi va continua declinul, probabil, şi anul viitor şi ar putea coborî la 50 de dolari pe baril, potrivit unui sondaj Bloomberg.
OPEC, care furnizează 40% din necesarul de petrol la nivel global, nu intenţionează să reducă producţia, a anunţat Suhail al-Mazrouei, ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite.
De cealaltă parte, producţia de petrol din SUA a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii peste 30 de ani, ajungând la 9,12 milioane de barili pe zi la începutul lunii decembrie.
Companiile americane care produc petrol se numără printre beneficiarii acestei situaţii, întrucât costul explorărilor şi exploatărilor scad aproape în acelaşi ritm precum preţurile petrolului, potrivit Goldman Sachs.
Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account