PRESA CHINEZA: FIlmul “The Interview”, o aroganta culturala absurda

Ziarul chinez Global Times a calificat, sâmbătă, filmul „The Interview”, despre asasinarea fictivă a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, drept „aroganţă culturală absurdă”, în contextul în care Sony Pictures a anulat lansarea peliculei în urma atacului informatic de proporţii asupra companiei.
Ştiri pe aceeaşi temă Scandalul comediei despre asasinarea lui Kim Jong-Un: „Nu am capitulat… FBI învinuieşte oficial Coreea de Nord privind atacul cibernetic asupr… “Cineaştii americani greşesc atunci când îl iau în derâdere pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un”, a mai scris publicaţia care este deţinută de Ziarul Poporului, organ oficial al Partidului Comunist Chinez. Comentariul din presa chineză vine după ce Statele Unite au anunţat că “vor răspunde” Coreei de Nord, care a fost identificată ca autor al celui mai grav atac informatic desfăşurat asupra Statelor Unite.

“Filmul «The Interview», care îl ia în derâdere pe liderul inamicului Statelor Unite, nu poate fi un motiv de mândrie pentru Hollywood şi societatea americană”, potrivit editorialului din Global Times. “Americanii cred mereu că pot face glume pe seama liderilor altor ţări doar pentru că sunt liberi să critice şi să-şi bată joc de proprii conducători. Contează prea puţin ce crede societatea americană despre Coreea de Nord şi Kim Jong-Un. Kim este şeful statului. A face glume proaste pe seama sa este pur şi simplu rezultatul unei aroganţe culturale absurde”, potrivit Global Times. Cotidianul chinez a lansat un apel la adresa Statelor Unite “să dea dovadă de bune maniere, în loc să arate agresivitate excesivă”. Filmul “The Interview”, cu Seth Rogen şi James Franco, prezintă un complot fictiv de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, cu ajutorul a doi jurnalişti care vor să îi ia un interviu dictatorului.

Lansarea în cinematografe a filmului, prevăzută pentru 25 decembrie, a fost anulată, miercuri, de Sony Pictures, după ce un atac informatic asupra serverelor companiei a dus la publicarea pe internet de informaţii confidenţiale, date personale şi chiar filme nelansate. Decizia Sony, criticată de Hollywood, dar şi de preşedintele Barack Obama, a venit după apariţia unor ameninţări privind efectuarea de noi atacuri informatice, în cazul în care compania nu retrage filmul. Pe de altă parte, potrivit unor e-mailuri publicate pe internet, care nu au fost autentificate în totalitate, oficialii Sony Pictures erau nemulţumiţi de calitatea producţiei şi estimau, înaintea atacului informatic, că va fi un eşec de box office. FBI a identificat ca sursă a atacului informatic Coreea de Nord, ţară care a negat vehement implicarea, dar care a catalogat atacul cibernetic ca fiind justificat.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account