Preafericitul Daniel pune piciorul în prag în SCANDALUL orelor de religie. Mesajul TRANŞANT al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhul Daniel a vorbit despre dezbaterea care a cuprins românia: exitența orei de religie în școală. Capul bisericii ortodoxe române consideră că “ora de religie nu poate fi înlocuită”.

Patriarhul Daniel a declarat, duminică, la Sfânta Liturghie că ora de Religie nu poate fi înlocuită cu nimic, fiind ştiinţa cea mai profundă, a legăturii cu Dumnezeu.

Înscrierea pentru ora de Religie este un act de credinţă, de mărturisire publică a credinţei, a iubirii noastre faţă de Hristos şi a dorinţei noastre de a creşte spiritual. Biserica a botezat copiii pe care părinţii i-au născut şi i-au adus să fie botezaţi. Dacă Biserica a botezat copiii înseamnă că are şi datoria de a-i creşte în credinţă“, a spus Preafericitul Daniel, duminică, în cuvântul de învăţătură rostit la Sf Liturghie oficiată la Catedrala Patriarhală, scrie Mediafax.

Acesta a adăugat: “Este nevoie şi de o formare duhovnicească şi intelectuală a copiilor la şcoală, împreună cu alţi copii şi în dialog cu alte cunoştinţe, cu alte discipline pe care le studiază sau le învaţă copiii la şcoală“.

Aprecieaza & recomanda:
comments
 • Gheorghe FLORESCU

  martie 1, 2015 at 6:17 pm

  Mi se pare ciudat sa traim in lumea bunului DUMNEZEU, sa fim creatia DUMNEALUI si sa scoatem religia ca ora de predare. Este politica parintilor care nu aubeneficiat de educatie religioasa, nu inteleg inca ce este Creatia si Existenta bunului DUMNEZEU. Educatia religioasa trebuie completata cu educatie despre Creatie, despre adevarata stiinta, logica existentei bunului DUMNEZEU si a Sfintei Treimi, a existentei cerurilor si a lumii materiale.

  • Creaţia făcută de cine ?De un moş cu barbă ,zis şi Dumnezeu (yahve),care se plictisea şi a zis că n-are cu cine face bârfe !Şi aşa l-a creeat pe Adam .Dar cum el nu era prea vorbăreţ ,a creeat-o şi pe EVa !Şi de atuncea stă moşul şi ne filează ,precum securitatea ,ce mâncăm ,ce bem şi ce f…tem,ce vorbim etc !

 • mai lasa-ne mai popo, mai vrei inca un salariu? nu iti ajunge cat ai ??

 • sclavie religioasa;unde este libertatea de a alege,conform constitutiei,d-le Patriarh?Asa scrie in Biblie? obligarea natiunii spre religie,ca sa uite lumea de saracie si de greutatile pe care le creaza Guvernul; nu destul cheltuiti 1/2 din bugetul statului cu pompoasa cladire,,a mantuirii neamului,, in loc sa se construiasca scoli si spitale,mult mai necesare poporului;sunt si asa prea multe biserici in aceasta tara.Rusine d-le Patriarh.In concluzie,ora de religie NU este obligatorie.

 • ciubîcă alexandru

  martie 1, 2015 at 9:22 pm

  Pentru unii, distrugerea spirituală a noilor generații, începând cu acel vârf de lance, Satana cu nume de Moise pare o prioritate a…învățământului românesc!

 • in cazul bor, diferentele intre predica si fapta sunt atat de evidente incat nu mai emotioneaza; eventual starnesc lehamite… se impune curatenie generala in propria ograda,lasat pretentiile de evanghelizare fortata a copiilor dupa modelul islamic, parca va concentraserati pe constructii de mausolee ,insiststi acolo, nu e un pacat mare, sunt doar ziduri, copiii insa au suflete, nu le mutilati cu forta si cu exemplul personal… desigur exista si preoti sau monahi curati……dar sunt putini

 • leave a comment

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Create Account  Log In Your Account