Ponta, ieșire incendară în plin scandal politic

Ponta, ieșire incendară în plin scandal politic

Ponta, ieșire incendară în plin scandal politic

Liderul Pro România transmite joi un mesaj ferm președintelui Iohannis, Guvernului Dăncilă, dar și forțelor politice din Parlament „de a nu lasă disputele interne să ne distragă de la adevăratul adversar extern”. Reacția lui Ponta vine în contextul în care SUA a amenințat că vor ieşi din Tratatul INF, dacă Rusia nu-şi respectă obligaţiile în 60 de zile.

„Ne consumam prea multa energie in luptele politice interne – la granita noastra Rusia se inarmeaza cu capacitati militare care au fost interzise inca din anii ‘80 / acordurile care au adus stabilitate si siguranta sunt azi incalcate de “Marele Vecin de la Rasarit” / este un moment extrem de grav si niciunul dintre liderii politici ai Romaniei nu pare interesat /

In numele ProRomania vreau sa transmit un mesaj ferm de sustinere a pozitiei SUA – si tot un mesaj ferm Presedintelui, Guvernului si fortelor politice din Parlament de a nu lasa disputele interne sa ne distraga de la adevaratul adversar extern!

Cine nu a citit la scoala “Pilfa lui Scorilo” despre caiinii care se lupta intre ei pana vad un lup – e momentul sa o faca!”, scrie Ponta pe Facebook.

Miniştrii de externe din NATO au acuzat marţi Rusia de ”încălcarea materială” a obligaţiilor asumate în cadrul Tratatului INF.

Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare, semnat de Moscova şi Washington în 1987, interzice rachetele cu o rază de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de km dotate cu focoase nucleare şi se consideră că a reprezentat baza arhitecturii securităţii Europei, reducând riscul unui atac nuclear.

În martie, Rusia a făcut cunoscută racheta sa de croazieră Novator 9M729, denumită şi SSC-8, care are o rază de acţiune mai mică de 500 de km, dar este mobilă. SUA au apreciat că racheta respectivă reprezintă o încălcare a INF şi au ameninţat cu retragerea din tratat, în timp ce Moscova dezminte orice încălcare.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account