Poliţistul erou, decorat de Iohannis. Gheorghe Ionescu a murit după ce a fost lovit de şoferul turc

Gheorghe Ionescu, poliţistul erou care a murit după ce a fost lovit cu maşina de un şofer turc băut, a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis.

“Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 21 august a.c., decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Gheorghe Ionescu. Decorarea a fost făcută la propunerea Viceprim-ministrului pentru securitate naţională, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea”, informează Administraţia Prezidenţială.

Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, accidentat grav de un om de afaceri turc, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, a murit, vineri dimineaţă, la Spitalul Floreasca.

Ofiţerul va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare. Soţia sa va primi un ajutor de 20.000 de euro şi va fi angajată la MAI.

Între timp, Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a lovit cu maşina, va fi acuzat de omor si riscă închisoarea pe viaţă.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account