Poarta Sărutului, motiv de scandal la Târgu Jiu. Polițiștii locali le interzic turiștilor accesul pe sub opera lui Brâncuși

Poarta Sărutului, motiv de scandal la Târgu Jiu. 30 de copii au trăit dezamăgirea vieții lor, atunci când au făcut special o excursie pentru admira operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu și au fost opriți de polițiștii locali din zonă.

Când au vrut să se fotografieze sub Poarta Sărutului, agenții le-au transmis că este interzis chiar să se apropie de celebra sculptură.

Autorităţile locale nu recunosc că au luat această decizie şi spun că e o greșeală de interpretare din partea poliţiştilor locali, care au înţeles greşit ordinul.

Viceprimarul orașului Târgu Jiu, Adrian Tudor, spune că agenţii trebuie să le recomande turiştilor să nu treacă pe sub Poarta Sărutului, nu să le interzică.

„A fost o iniţiativă a unui poliţist local din Târgu Jiu. Am cerut detalii, nu i-a cerut nimeni să facă acest gest, de a pune acel panou informativ în faţa Porţii Sărutului. Nu interzicem trecerea pe sub Poarta Sărutului”, a precizat el.

„În faţa noastră ne-a spus că nu are nimeni voie să treacă pe sub poartă, aşa am primit ordin… nu se trece pe sub poartă. Domnul vice i-a spus şefului meu că a spus dânsul că se poate trece, noi ştiam că nu se poate trece. Ni s-a spus verbal și de directorul de la Cultură şi de la Primărie că nu au voie să treacă pe sub poartă”, se apără un poliţist local, citat de Digi 24.

Decizia de a nu mai atinge operele lui Brâncuşi a fost luată, în urmă cu două luni, când Coloana Infinitului a fost scrijelită de turişti.

Astfel, la începutul lunii aprilie,  o fetiță a scrijelit această operă a lui Constantin Brâncuși și s-a deschis o anchetă. Apoi, în doar câteva zile, Coloana Infinitului a fost vandalizată pentru a doua oară.

Cei care ating operele marelui sculptor riscă amenzi între 500 şi 2.500 de lei.

Pe 17 martie 2017, s-au comemorat 60 de ani de la moartea lui Brâncuși. Viața și iubirile celui mai mare sculptor român

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account