Panică în Hawaii | Locuitorii au primit mesaj despre un atac iminent cu rachetă: „Nu este un exercițiu”

Locuitorii statului american Hawaii  au primit un mesaj pe telefoanele mobile despre un atac iminent cu rachetă balistică. Oamenii erau îndemnați să se adăpostească, în mesaj fiind specificat că „nu este un exercițiu”. Mesajul s-a dovedit a fi o alertă falsă, însă nu este clar cum a fost trimisă, notează BBC News.

 

Locuitorii statului american au primit mesajul în care erau sfătuiți să se adăpostească, deși sirenele nu au răsunat deloc pe insulă. Autoritățile au anunțat imediat că este vorba despre o alertă falsă, însă chiar și așa panica s-a instalat pentru scurt timp în arhipelag.

„Nu este nicio amenințare la adresa statului Hawaii”, a anunțat poliția din Honolulu, capitala statului. La rândul lorşi agenţia locală de gestionare a evenimentelor de urgenţă au asigurat statul din Oceanul Pacific nu este ameninţat de nicio rachetă balistică.

Falsa alertă a apărut într-un context geopolitic foarte tensionat, marcat de ameninţările regimului nord-coreean privind un atac nuclear. La începutul lunii decembrie, statul Hawaii a testat sistemul de alarmare în cazul unui atac nuclear, în urma amenințărilor venite de la Phenian.

Regimul de la Phenian a efectuat, în noiembrie, un nou test balistic, în urma căruia a anunțat că poate lovi orice țintă de pe teritoriul Statelor Unite. Experții au ajuns la concluzia că racheta Hwasong-15 poate transporta focoase nucleare, deși rămane încă neclar dacă Phenianul a dezvoltat acest tip de focoase.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account