Otravă în cadouri de Crăciun. Pericol alimentar imens în România!

Otravă în cadouri de Crăciun. Pericol alimentar imens în România!

Otravă în cadouri de Crăciun. Pericol alimentar imens în România!

Otravă pe mesele de Crăciun ale românilor. Puțini oameni știu însă ce vor pune cu adevărat în farfurie în perioada sărbătorilor de iarnă.

Bomboanele de pom pe care toată lumea le cumpără în preajma sărbătorilor au nu mai puțin de 5 aditivi: sorbat de potasiu, sortbitol, invertin și doi emulgatori. Cel puțin unul dintre ei, E 202, se folosește cu restricții în Italia, după ce studiile au arătat că poate provoca alergii. Deși este un conservant folosit mai ales în patiserie și panificație, italienii nu îl vor în pizza. În schimb, la noi l-am găsit inclusiv pe site-urile de anunțuri, la preț redus.

Dacă în cazul bomboanelor de Crăciun eticheta este vizibilă, există și dulciuri unde pentru a vedea ingredientele e o adevărată provocare. Nu doar etichetele ascunse sunt o piedică în aflarea ingredientelor. Din cauza scrisului extrem de mic, unii au renunțat să mai citească etichetele.

„Caragenanul, monoglutamatul de sodiu și nitriții sunt aditivi folosiți în smântâna lichida și în majoritatea mezelurilor. Pot provoca afecțiuni gastrointestinale și neurologice și pot da dependență.

Tartrazina provoacă hiperactivitate la copii și se găsește în scuri. Franţa a interzis-o, România nu”, scrie TVR.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account