Oprescu, Puzdrea, cămătarii și șpaga ( VIDEO )

 

Doar 25.000 de euro. Atât au reușit procurorii să ia de la primarul general al Capitalei, din sumele incredibile care se spune că au fost încasate drept șpagă de acesta de-a lungul timpului. Nici vorbă să fie găsit milionul de euro și nici nu se va întâmpla vreodată ca vreun cont al lui Oprescu din străinătate evident să fie descoperit.

 

Constructie ilegala la complexul Flora

 

Excrocul de la primărie e mult prea inteligent ca să lase urme. Omul știe să „opereze” ca la carte. Se vede clar că a fost turnat de vreun acolit de-al său, care probabil ori nu și-a primit mita cerută, ori aceasta a fost cu mult mai mică decât ceea ce se discutase la început. Așa că acesta i-a făcut felul. În altă ordine de idei, Oprescu  tot susținea că în toată această arestare suspectă a sa ar fi fost implicat tot clanul Cămătarilor. De unde această ipoteză? Șoferul său se zice că era neam cu interlopii. Atunci de ce avea atâta încredere Sorin Oprescu în acesta dacă știa de mult timp din ce familie provine acesta și ce legături dubioase are? Nu cumva și primarul Capitalei a rezolvat de-a lungul timpului multe problemele apelând la ajutorul fraților Cămătaru?

Ne-ar mira să aflăm așa ceva, știind ce fel de personaj e Oprescu? Nu la fel procedează toți politicienii corupți sau afaceriștii de carton? Să luăm exemplul lui Dumitru Puzdrea, un personaj ale cărui fapte pot fi încadrate fără discuție la infracțiunile de evaziune fiscală și dare de mită. Numai că acest lucru nu se întâmplă. Pentru că Puzdrea își rezolvă problemele în două moduri: ori plătește polițiști și magistrați la greu, ori apelează la lumea interlopă, trimițându-și trepădușii să-i calce în picioare la propriu pe așa zișii dușmani ai săi. Legăturile dintre Puzdrea și toți edilii care au trecut pe la Primăria Capitalei nu sunt cunoscute de ieri, de azi, ci de ani buni, dacă stăm bine și ne gândim chiar de la începuturile complexului Flora. Totul a început în timpul lui Traian Băsescu, când Puzdrea a apelat la el pentru a-i semna niște hârtii fără de care nu putea să facă nici un pas spre a intra cu bocancii pe terenul de la Flora. Băsescu, după cum știm nu a ratat nici o ocazie de a se ocupa cu retrocedările ilegale, așa că a spus da și drept urmare a primit o șpagă imensă care, spun gurile rele, s-ar ridica la valoarea de 4 milioane de dolari.

Treaba a fost rezolvată, așa că mai departe avocatului Bulearcă Alexandru care s-a ocupat de această poveste cu iz penal i-a fost foarte ușor să treacă la următorul pas: să găsească doi falși proprietari care să revendice terenul apoi să i-l vândă lui Puzdrea. De fapt fiicei sale, pentru că domnul Puzdrea era la acea perioadă parlamentar al României și nu putea să-și strice imaginea de om curat, fără pată. Ce a urmat o știm cu toții. Andreea Puzdrea a donat terenul părinților ei, Iosefina și Mihaela Puzdrea, apoi mămica și tăticul au donat și ei terenul fiicei, iar fetița din nou l-a dat locul părinților. O alba neagra după cum spuneam făcută intenționat ca să se piardă urma actelor și a modului mafiot în care s-a făcut toată treaba. Vremea lui Băsescu și la cârma primăriei a venit Viorel Lis, un alt ahtiat după bani mulți, care a reușit să-l facă pe Dumitru Puzdrea fericit. De fapt s-au făcut reciproc pentru că Puzdrea a dat, Lis a luat și în același timp a uitat de legea pe care o dăduse tot el, prin care urma ca toate clădirile construite ilegal să fie dărâmate. În timp ce toate clădirile suspecte din jurul terenului Flora au fost făcute una cu pământul, complexul a rămas neatins.

După un circ ieftin, când Lis a adus cu el de la buldozere călărite de muncitori și până la cameramani și reporteri ce urmau să imortalizeze momentul. Pe față, fără pic de rușine, Puzdrea a ieșit atunci din biroul său, l-a chemat pe Lis și după un timp reprezentanția a luat sfârșit. Lis a plecat cu buzunarele doldora de bani iar Puzdrea și-a reluat activitatea. A plecat și Lis (care de atunci primește lunar pentru tot restul vieții o rentă de la prietenul său, mafiotul numărul 1 al Românie) și a venit Oprescu să ne demonstreze cât de bun este el în a lua mită. Evident că discuțiile au reînceput, iar primarul general, a intrat urgent în grațiile lui Dumitru Puzdrea. E drept că nu Oprescu personal se ducea la Flora să-și ia banii pentru că avea slugoii care-i executau ordinele la orice pas. Și vorbim aici de directorul care se ocupa fix cu autorizațiile din primărie, domnul Mădălin Ionescu. Între Puzdrea și acest Ionescu a existat o relație mai complicată decât am putea noi să descoperim vreodată, întrucât directorul avea gânduri mari cu Puzdrea, dorind chiar ca acesta să-i devină asociat la o firmă care se ocupa cu asfaltatul străzilor.

Ba mai mult, în același complex Flora, Ionescu și Puzdrea vroiau să facă un imens garaj unde să fie depozitate utilajele. Că doar locul va aparține întotdeauna Primăriei Capitalei, așa că… unde-i problema? Puzdrea poate face orice dorește în acest spațiu pentru că i se dă voie. Și punem pariu că nici nu a descoperit bine noul primar interimar, pila lui Gabriel Oprea, ce bine îi stă pe scaunul moale că Puzdrea l-a și premiat? Ce fac autoritățile ca să oprească acest lucru? Nimic. Nici măcar o piedică nu i-au pus lui Puzdrea în calea ilegalităților pe care acesta le face zi de zi fără să fie deranjat de vreun control ivit pe neașteptate. E mult prea dureros să vedem cum un București întreg este distrus de un gândac urât mirositor ca Dumitru Puzdrea care, în loc să fie strivit, este lăsat să ne roadă chiar și speranța că într-o zi se va putea face dreptate…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account