Noua invenție a chinezilor pentru milionarii planetei: Oferă servicii de clonare a animalelor de companie

Noua invenție a chinezilor pentru milionarii planetei: Oferă servicii de clonare a animalelor de companie

Noua invenție a chinezilor pentru milionarii planetei: Oferă servicii de clonare a animalelor de companie

O companie de biotehnologie din China oferă servicii de clonare a animalelor de companie, pentru sume care pornesc de la 55.000 de dolari, potrivit Reuters.

 

Juice este un câine star care a jucat în peste zece filme și producții de televiziune din China, dar, pe măsură ce a îmbătrânit, antrenorul său, He Jun, și-a dorit ca acesta să fie nemuritor, scrie mediafax.ro.

“Juice este un element de proprietate intelectuală cu multă influență în social media”, spune He Jun despre cățelul în vârstă de nouă ani.

Din acest motiv, He a apelat la Sinogene, prima companie din China care furnizează servicii de clonare a animalelor de companie.

Sinogene s-a aflat pe prima pagină a ziarelor în luna mai 2017, când a reușit să cloneze un câine beagle. O lună mai târziu, Sinogene a lansat serviciul de clonare, procedură care poate porni de la 55.000 de dolari.

Mi Jidong, CEO al Sinogene, spune că acest serviciu este în stadiul inițial, dar plănuiește să îl extindă pentru a include și procedura de editare genetică.

Companiile de biotehnologie din China sunt în plin avânt, iar, comparativ cu Vestul, legislația din această țară este mai permisivă.

La începutul acestui an, un laborator din Shanghai a produs primele două clone ale unor maimuțe, niște macaci. Mai controversat este cercetătorul He Jiankui, de la Universitatea de Știință din Sud-Vestul Chinei, care, luna trecută, a anunțat că a folosit tehnologia de editare a genelor pentru a modifica niște gemene în faza de embrion.

În China există reglementări în ceea ce privește animalele utilizate pentru experimente în laborator, dar nu există legi explicite privind clonarea acestora.

Guvernul sprijină industria clonării, considerată de înaltă tehnologie, având în vedere profiturile pe care le poate genera, a explicat profesorul Tin-Lap Lee, de la Universitatea Chineză din Hong Kong.

În cazul lui Juice, au fost colectate mostre de piele de pe abdomenul inferior al câinelui, iar, în câteva săptămâni, specialiștii de la Sinogene au putut să izoleze ADN-ul și să fertilizeze un ovul, care a fost implantat în uterul unei cățele mamă surogat, în acest caz, o femelă beagle.

Clona lui Juice, “micul Juice”, s-a născut la mijlocul lunii septembrie, a rămas în laborator până a împlinit o lună, apoi a fost predat antrenorului, în cadrul unei mici ceremonii la care a participat și originalul.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account