Norvegia ar putea fi expusă riscului de atentate teroriste în următoarele 12 luni

“În următoarele 12 luni, este probabil ca Norvegia să fie expusă ameninţării şi tentativei de atentate teroriste”, a informat serviciul de informaţii interne (PST), într-o evaluare actualizată a ameninţărilor.

PST evocă în special apelul publicat în septembrie de organizaţia Stat Islamic împotriva tuturor ţărilor care s-au alăturat Statelor Unite în coaliţia care luptă contra grupării în Irak şi Siria.

“Terorismul islamist extremist în Europa s-a caracterizat în ultimii ani prin atacuri puţin complexe, comise cu instrumente care sunt uşor de procurat şi utilizat”, subliniază serviciul de informaţii.

“Atacurile vizează din ce în ce mai mult ţinte cu acces facil dar simbolice. Astfel de atacuri pot fi dificil de anticipat”, adaugă PST.

Conform serviciului, aproximativ 60 de persoane care au legături cu Norvegia s-au deplasat în Siria pentru a participa la jihad.

Vara aceasta, ţara scandinavă a fost în alertă timp de o săptămână, din cauza unui risc de atentat considerat iminent de PST, dar care în final nu s-a concretizat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account