Merkel:Trebuie să intensificăm urgent acest dialog” cu Ankara

Cancelarul german Angela Merkel a cerut sâmbătă Greciei să protejeze mai bine frontierele externe ale Uniunii Europene, în contextul crizei imigranților.

”Grecia trebuie să își asume și ea responsabilitățile în protecția frontierelor externe ale UE, protecție care nu este asigurată în prezent”, a spus Angela Merkel, la o reuniune a partidului său, desfășurată la Berlin.

Germania susține în același timp consolidarea dialogului cu Turcia cu privire la protecția granițelor externe ale Uniunii. ”Trebuie să intensificăm urgent acest dialog” cu Ankara, a spus Merkel.

Ea a reafirmat că în Germania vor putea rămâne doar migranții care au nevoie de protecție ca urmare a faptului că în țările lor au loc conflicte armate sau pentru că sunt supuși persecuțiilor politice.

”În schimb, cei care nu au nevoie de această protecție, cei care vin din motive economice — la rândul lor de înțeles — nu pot avea perspective de a rămâne aici. Trebuie să spunem clar acest lucru, pentru că altfel nu vom putea să asigurăm protecția adecvată celor în nevoie”, a afirmat Merkel.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account