Klaus Iohannis face lumină în cazul Gabriel Oprea: Ce a promis şeful statului

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va da curs cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină. “Rămân coerent cu propriile abordări. Voi da curs cererii pentru Gabriel Oprea”, a afirmat şeful statului.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea procurorului general Augustin Lazăr de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea. Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea preşedintelui pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

Potrivit unui comunicat al DNA, solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale şi având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu data de 1 octombrie 2016. De asemenea, sursa citată arată că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale faţă de persoane care deţin sau au deţinut calitatea de ministru, pentru fapte săvârşite în exercitarea mandatului, şi care, la data sesizării, nu au şi calitatea de deputat sau de senator este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea preşedintelui României. Gabriel Oprea şi-a depus demisia, pe 26 septembrie, din funcţia de senator. Înainte de aceasta, pe 19 septembrie, colegii din Senat au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a fostului ministru pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account