Klaus Iohannis, DESFIINŢAT după interviul de la Realitatea TV: Pauza de publicitate, singurul moment interesant

Interviul acordat de Klaus Iohannis, ieri seară, la o emisiune a postului Realitatea TV a provocat și o serie de reacții negative. Jurnalistul Ion Cristoiu a criticat dur apariția președintelui pe care o cataloghează ca fiind „o bla-bla-geală tristă”. Cristoiu spune, într-un articol pe blogul său, că singurul moment interesant din emisiune a fost pauza de publicitate, având în vedere că Iohannis a declarat, spre deosebire de interpretările din presă, că rolul său nu este să schimbe Guvernul sau majoritățile parlamentare. Acesta mai remarcă și faptul că președintele n-a formulat nicio critică la adresa Guvernului Ponta și a evitat cu brio orice punct de vedere personal.

După ce la insistențele fără nici o legătură cu profesia de jurnalist, ale lui Rareș Bogdan, de a scoate de la Klaus Iohannis o părere despre venirea la Putere a PNL, președintele Republicii a spus din vârful buzelor, asemenea țarinei Ecaterina, că-și dorește un Guvern al Său, condus de Cătălin Predoiu, toate site-urile de știri și toate televiziunile tot de știri s-au grăbit să anunțe că președintele a declanșat campania de răsturnare a guvernului Ponta.

Luînd seamă la aceste interpretări, am simțit nevoia să mă frec la ochi.
O clipă am avut impresia că ne-am uitat – eu și născătorii acestor știri – la două emisiuni diferite.
De unde și pînă unde s-a ajuns la aceste știri senzaționaliste trase de păr dintr-un interviu care a fost o bla-bla-geală tristă de la un capăt la altul, cu excepția pauzei de Publicitate, singurul moment interesant din înșiruirea de scrîșneli ale lui Klaus Iohannis?

Încălcînd din nou normele elementare ale profesiei de jurnalist pentru cele ale profesiei de chibiț electoral al PNL, Rareș Bogdan s-a strofocat să scoată de la Klaus Iohannis un semn cît de cît încurajator pentru cei din PNL, care văd cum pe zi ce trece politica statului bot în bot cu Victor Ponta, asumată de președinte, îi ține deoparte de slănina din podul Guvernului.

Ce-a spus Klaus Iohannis la insistențele de chibiț electoral ale lui Rareș Bogdan, venit la Cotroceni cu mandat de la Alina Gorghiu și de la Vasile Blaga să smulgă făgăduiala unei aduceri la ciolănel a PNL pe stil nou?
Că-și dorește, desigur, un Guvern PNL, un guvern al Său, dar că nu e misiunea Președintelui să schimbe guverne.
Păi, fraților și cumnaților, ce voiați să răspundă Klaus Iohannis?
Că-și  dorește un Guvern PSD?

Ca toate răspunsurile la întrebările de complezență ale lui Rareș Bogdan, Klaus Iohannis a răspuns tot de complezență. Referirile la ce se întîmplă în Parlament au stat sub semnul tezei, tot bla-bla-giste, că schimbarea majorității nu e treaba Președintelui, ci a partidelor.

Nimeni dintre cei care au prins să freamăte la gîndul că PNL va fi adus la ciolan de către Klaus Iohannis n-a observat că într-un interviu de o oră și ceva, spre dezumflarea lui Rareș Bogdan, Klaus Iohannis n-a formulat nici cea mai mică critică la adresa Guvernului Ponta.

Ori campania de răsturnare a Guvernului Ponta nu poate să înceapă de-adevăratelea decît cu demonstrarea de către Klaus Iohannis a nocivității Guvernării PSD.

Și-n cazul guvernului, ca și-n cazul altor chestiuni abordate în interviu, Klaus Iohannis n-a făcut altceva decît să mestece repete clișee din limbajul de lemn al democrației, evitînd cu brio orice punct de vedere personal.
O bla-bla-geală tristă practicată de un președinte care are o părere atît de bună despre el încît se crede nu la Palatul Cotroceni cu Palatul Regal.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account