Irlanda de Nord ar putea rămâne parţial în UE după Brexit

Reacţia Londrei nu a întârziat să apară după ce proiectul de acord privind Brexitul prevede că Irlanda de Nord ar putea rămâne parţial în UE.

 

Theresa May, premeierul Marii Britanii, a avertizat miercuri că nu va accepta “niciodată” un acord cu Uniunea Europeană care să pună sub semnul întrebării integritatea constituţională a Marii Britanii, în reacţie la proiectul de acord făcut public de oficialii de la Bruxelles, care prevede că Irlanda de Nord ar putea rămâne parţial în UE după Brexit.

“Proiectul de acord, dacă va fi pus în practică, va afecta negativ piaţa comună britanică şi va ameninţa integritatea constituţională a Regatului Unit, creând o frontieră vamală şi legală în Marea Irlandei, şi niciun prim ministru britanic nu ar putea accepta vreodată acest lucru”, a declarat May.

Ea a adăugat că acceptarea unei noi uniuni vamale cu UE după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar ar însemna o trădare a referendumului din 2016, precizând că guvernul britanic doreşte un acord cu Bruxellesul care să-i asigure Londrei controlul asupra propriilor legi, graniţe şi bani şi care să nu ducă la apariţia unei ”frontiere” între provincia Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account