Iranul se laudă că a infiltrat temutul serviciu de spionaj israelian Mosad

Iranul se laudă că a infiltrat temutul serviciu de spionaj israelian Mosad

Iranul se laudă că a infiltrat temutul serviciu de spionaj israelian Mosad

Ministerul Informațiilor din Iran a negat joi aceasta afirmația premierului israelian potrivit căreia spionii israelieni efectuează „vizite periodice în Republica Islamică” pentru a afla informații cu privire la programul nuclear iranian, a informat televiziunea iraniană Press TV.

Astfel de “remarci delirante” sunt menite să ușureze presiunile asupra primului ministru israelian, Benjamin Netanyahu, în legătură cu dezvăluirile recente despre infiltrarea cu succes de către Iran a serviciilor de spionaj din Israel, conform unui raport al Ministerului iranian al informațiilor.

Duminica trecută, Netanyahu a declarat faptul că spionii israelieni au avut activitate “în întreaga lume în ceea ce privește programul nuclear iranian”.

“De asemenea, vizitează acel loc (Iran) periodic … pentru a se pune la curent”, a adăugat el.

Netanyahu “a suferit presiuni interne și externe din cele mai intense din cauza scurgerilor de informații despre un ministru israelian care a spionat pentru Iran, precum și infiltrarea pe scară largă în serviciile de informații ale regimului sionist de către cele ale Republicii Islamice Iran”, a declarat un oficial iranian din cadrul serviciului de presă al Ministerului Informațiilor sub protecția anonimității, citat fiind de televiziunea iraniană PRESS TV.

Oficialul iranian se referea la arestarea în luna iunie a acestui an a fostului ministru israelian al Energiei, Gonen Segev, care a fost acuzat de spionaj în favoarea Iranului, oferind republicii islamice informații despre sectorul energetic al Israelului, site-uri care găzduiesc obiective secrete și identitatea funcționarilor din cadrul instituțiilor de securitate și acelor politice.

„Netanyahu a ordonat recent așa-numitei Agenții de securitate a Israelului (Mosad) să verifice toți oficialii politici, parlamentari și personal din sistemul de informații pentru posibilele contacte cu serviciile de informații iraniene”, a afirmat acesta.

“Acest ordin indică realități care nu necesită explicații”, a declarat oficialul, citat de Press TV.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account