A început criza citostaticelor!

Asta-i România în care trăim: sute de pacienți bolnavi de cancer au fost lăsați în voia sorții, fără medicamentele care-i țin în viață. Care este motivul? Neînțelegerea dintre producători și distribuitori, pe tema prețurilor și discounturilor.

Pentru început, criza citostaticelor a lovit Brașovul și Craiova, dar din câte se vede, aceasta se poate extinde în toată țara. Medicamentul care lipsește acum se numește Herceptin, este anticancerigen și se administrează bolnavilor prin perfuzie.

Criza Citostaticelor
Criza Citostaticelor

Specialiștii spun că în cancerul metastatic, Herceptin se administrează în fiecare săptămână sau la fiecare trei săptămâni și tratamentul se continuă atâta timp cât rămâne eficace. În cancerul incipient, acest medicament se administrează la fiecare trei săptămâni, timp de un an, sau până când încetează să mai fie eficace.

Herceptin poate fi administrat și săptămânal, când se utilizează în combinație cu alte medicamente împotriva cancerului. Pentru dumneavoastră, domnilor parlamentari care dormiți în front, nu e un subiect interesant care merită să fie rezolvat, nu-I așa?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account