ICCJ a decis ca senatorul Dan Șova să fie plasat în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri ca senatorul Dan Șova să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora.

Şova este acuzat de procurori de trafic de influență, într-un alt doilea dosar. Acesta ar fi pretins și ar fi primit 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan.

Acesta urma să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. Concret, Șova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună.

Senatorii au aprobat joi cererea privind încuviințarea reținerii și arestării lui Dan Șova în cel de-al doilea dosar în care este cercetat. Din cei 128 de senatori prezenţi în plen în momentul votării, 95 au votat în favoarea cererii procurorilor, 30 au votat contra şi 2 voturi au fost anulate.

Ulterior, Șova a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, scos încătuşat pe uşa DNA şi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Tot joi a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account