Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru noile taxe

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru noile taxe

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru noile taxe

Guvernul a adoptat în şedinţa extraordinară de vineri seara o serie de măsuri de sprijinire a comunităţilor locale care au nevoie de finanţare urgentă.

 

Ministrul Finanțelor a declarat că anul viitor Guvernul vrea  să adopte o măsură de înființare a unui fond privind devoltarea a 31 de stațiuni balneare, dar și înființarea unui fot de dezvoltare și investiții pentru a susține finanțarea proiectelor de devoltare a comunităților locale.

”Este o responsabiliate pe care o purtăm ca oameni politici. Trebuie să punem în centrul preocupărilor bunăstarea românilor, în acest sens, o primă măsură este propunerea de a înființa un fond privind dezvoltarea a 31 de stațiuni balneare de interes național, pentru care în bugetul anului viitor vom prevedea o sumă de 310 milioane de lei.

Scopul acestui program este de a reabilita, moderniza tot ce ține de partea de infrastructură de acces a acestor puncte de interes național. De asemenea, prin acest programul statul sprijină aceste proiecte într-o proporție de 50% din cheltuielile eligibile prevăzute în această ordonanță de urgență.

Un alt mecanism important este cel legat de înființarea unui fond de dezvoltare și investiții prin care vom susține finanțarea proiectelor de dezvoltare a comunităților locale, precum și a univeristăților.”, a declarat Eugen Teodorovici, la Palatul Victoriei.

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a explicat decizia Guvernului de a da OUG în domeniul economic.

„Guvernul României a decis plafonarea prețului la gaze și la energie electrică pentru consumatorii casnici pentru următorii trei ani de zile. Și pentru consumatorii industriali se va pune acest plafon. Va fi un mixt între prețul de 68 de lei pentru consumatorii industriali, prețul de import și costul de înmagazinare. Prin această măsură statul Român nu câștigă nici un ban în plus. Dimpotrivă. Bugetul de stat va fi văduvit de aproximativ 1,5 – 2 miliarde de lei. Acești bani nu se vor mai încasa din cauza dividentelor care vor fi reduse, dividente încasate de la companiile de energie. Și din taxa privind profiturile suplimentare. Aceast cost de 1,5 -2 miliarde de lei va fi suplinit prin impunerea unei taxe de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie. Am hotărât asta în urma unei discuții cu companiile, inițial se propusese un procent de 3%.”, a declarat Darius Vâlcov.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account