Gravele încălcări de lege ale procurorului Carmen Aurora Cojocariu

Cu doar câteva zile în urmă lansam un semnal de alarmă vizavi de comportamentul ciudat și lipsit de profesionalism al procurorului Carmen Aurora Cojocariu, magistratul care l-a scos basma curată pe murdarul afacerist Dumitru Puzdrea în dosarul de la Câmpulung Moldovenesc,  care a fost ascuns nouă ani. Doamna procuror Cojocariu și-a făcut treaba pentru care a fost bine recompensată de Dumitru Puzdrea. Numai că cea care se crede un fel de Dumnezeu al procurorilor din Suceava nu e la prima abatere gravă. Din câte se vede, cariera sa e plină de… bile negre.

Fabrica de cherestea din Campulung Moldovenesc falimentata de mafia lui PUZDREA

 

Cum a ajuns un botoșănean bătaie de joc

Foarte puțină lume cunoaște incredibila situație a lui Constantin Cuciureanu, un botoșănean care a trecut prin Iad ca urmare a unor decizii luate deloc surprinzător de procurorul Carmen Aurora Cojocariu. Povestea a avut loc în aprilie 2010 când bărbatul s-a aflat la aeroportul Otopeni, unde urma să plece în SUA.  Fără nici un motiv acesta s-a trezit luat pe sus și dus la sediul DNA (fostul PNA) unde a fost supus unor abuzuri incredibile din partea oamenilor legii. Evident că aceștia nu au avut nici un fel de mandat de arestare, ci doar un mandat de aducere semnat de… procurorul Carmen Aurora Cojocariu. Și ca și cum acestea nu ar fi fost de ajuns, sărmanul a fost și jefuit de un plic doldora de bani, care purta antetul Senatului României, care a fost filmat atunci când bagajele botoșăneanului au fost trecute prin filtru. La așa zisele audieri, din motive doar de domnia sa știute, fără să aștepte ca procesul verbal să se încheie, procurorul Carmen Aurora Cojocariu a început să-l cerceteze pe botoșănean  ce sumă de bani are asupra lui. Când omul i-a răspuns că este vorba de 14.000 de dolari, care se află într-un plic cu antetul Senatului României, doamna procuror a fost profund dezamăgită. Oare suma nu corespundea intereselor personale? Pentru că altfel nu ne explicăm de unde atâta curiozitate vizavi de niște bani cu care procurorul nu avea nici în clin și nici în mânecă. Dar nenorocirea lui Constantin Cuciureanu nu s-a oprit aici pentru că acesta a fost supus și unor agresiuni fizice incredibile de către polițiștii de pază, în urma cărora acesta a căzut și și-a rupt un picior. Numai că doamna Cojocariu, deloc impresionată de acțiunile subalternilor săi nu a permis ca bărbatul să fie dus la spital pentru a-i fi acordată asistența medicală.

A dat ordin să fie scos pe ușa din dos

Ba mai mult doamna procuror l-a audiat sub șocul puternic al durerii și ca tacâmul să fie complet, l-a pus să semneze tot ce i s-a dictat. Pentru ca presa să nu miroasă nimic, când piciorul s-a umflat foarte tare, după nu mai puțin de 12 ore de anchetă, aceeași doamnă Cojocariu a ordonat ca botoșăneanul să fie scos din sediul instituției pe ușa din dos. Ordinăria a atins apogeul atunci când s-a aflat că în toată perioada anchetei, bagajele sale, inclusiv borseta cu plicul şi cele 14 mii e dolari au fost depozitate în biroul procurorului Carmen Cojocariu. Într-un final a ajuns la spital, însă când și-a revenit a observat că banii au dispărut fără urmă. Din procesul verbal de percheziţie întocmit în  ziua de 22 aprilie nu rezultă existenţa acestui plic. Numai că de la aeroportul Otopeni bagajele n-au trecut prin altă locaţie decât biroul procurorului Cojocariu. Conform procesului verbal de percheziţie semnat de procurorul Carmen Cojocariu şi ofiţerii de poliţie Bogdan Pandelea, Dorel Moţoi şi Alin Cojocaru rezultă că asupra lui Constantin Cuciureanu s-a găsit un Mastercard emis de BCR pe numele lui Gheorghe Uglean, fost preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, aflat în SUA, pe care Cuciureanu urma să i-l înmâneze odată ajuns în SUA. Între timp, doamna procuror Cojocariu a fost transferată la Consiliul Suprem al Magistraturii. Cât privește o anchetă care să fie declanșată în acest sens, motivație există însă nu s-a dorit niciodată. Poate, cine știe, la un moment dat, prinsă la mijloc în aceste jocuri mizerabile, însăși doamna procuror Carmen Aurora Cojocariu poate are bunăvoința să explice ce s-a întâmplat cu cei 14.000 de dolari. Nu am vrea să credem că au intrat în posesia domniei sale, nu-i așa?

A primit bani și de la Puzdrea?

Tot infernul prin care a trecut Constantin Cuciureanu a fost povestit chiar de el însuși la mai multe posture de televiziune, care au mediatizat ordinăria. Dar nici un superior al doamnei procuror Cojocariu nu s-a sesizat. Oare de ce? Nu cumva pentru că și domniile lor au primit câte o felie din delicioasa prăjitură? Revenind la subiectul zilei, cel al dosarului 177D/P/2010 în care atât Dumitru Puzdrea cât și Puzdrea Iosefina Mihaela, Puzdrea Sorin, Bulearcă Alexandru, Păunescu, Alexandru Gabriel și Pescaru Maria au fost învinuiți de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, înșelăciune și spălare de bani care a fost clasat după nouă ani de pus la naftalină, nu putem să nu ne întrebăm ce a avut de câștigat doamna procuror Carmen Aurora Cojocariu. Nu e clar pentru absolut toată lumea că toți cei care au avut legătură cu acest dosar, începând cu ofițerul Cristian Vasilcău care a avut obrăznicia să fure chiar și sacii cu acte oficiale care nu aveau voie să fie desfăcuți decât în prezența arhitectului Năstase și terminând cu procurorul Carmen Aurora Cojocariu, toată lumea a așteptat cuminte momentul să-l scoată pe Dumitru Puzdrea nevinovat? Doamna procuror Cojocariu nu a făcut nimic gratis, așa cum nu face nici un fel de magistrat al României. Iar prețul e unul pe măsura gravității dosarelor. E greu să ne întrebăm ce sumă a primit familia Cojocariu pentru a rezolva acest dosar incredibil de greu. Mai ales că nici soțul doamnei procuror, șef SRI în orașul Piatra Neamț nu e mai breaz. Nu de altceva, dar e bătut în cuie acolo încă de pe vremea când Dumitru Puzdrea era deputat de Piatra Neamț. Familia trăiește ca-n sânul lui Avram și nu pierde nici o ocazie să stea cu mâna întinsă.  Când banii lui Puzdrea curg mai ceva ca apa de pe Dâmbovița, are vreun rost ca vreun om al legii să se dea deștept? E foame mare și greu găsești un afacerist atât de corupt care să te sponsorizeze toată viața…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account