Gorghiu și Blaga cer capul lui Ponta: “Orice întârziere pune România într-o postura ingrata”

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga cer demisia premierului Victor Ponta, urmarit penal pentru fapte de coruptie. Ei sustin ca intarzierea acestei demisii este de natura sa puna Romania “intr-o postura ingrata in relatia cu partenerii internationali”.

“Situația în care premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, face ca demisia din funcție să fie una obligatorie. Acest gest nu poate aștepta. Orice întârziere este de natură a pune România într-o postură ingrată în relația cu partenerii internaționali. Nu avem de a face cu tematică politică, așa cum încearcă să prezinte situația Victor Ponta, ci cu acuzații de o maximă gravitate, care, până la lămurirea lor, afectează grav credibilitatea interna și externa a Guvernului și fac, din aceasta perspectivă, extrem de dificilă continuarea actului de guvernare, în condiții de eficienta și bună reprezentare.

Facem apel la Victor Ponta să pună mai presus de dorința de a rămâne la putere interesele și imaginea României, să respecte funcția și instituțiile statului român și să demisioneze pentru a evita intrarea într-o criză politică. Demnitatea publică nu se poate negocia”, se arata intr-un comunciat al PNL.

Cei doi copresedinti PNL cer si social-democratilor sa il sfatuiasca pe Ponta sa demisioneze.

“Facem, totodată, apel la social-democrații care mai au o urmă de luciditate să-l sfătuiască pe Victor Ponta să renunțe la funcția guvernamentală. Dacă actualul prim-ministru se agață de scaunul de la Palatul Victoria, iar liderii PSD vor continua să ignore acuzațiile Justiției la adresa sa, atunci Ponta și PSD vor trebui să-și asume și responsabilitatea pentru criza politică.

În actualul context, moțiunea de cenzură a PNL devine singurul demers democratic parlamentar prin care atitudinea sfidătoare la adresa românilor, a Justiției și a normelor democratice, poate fi sancționată cu îndepărtarea lui Victor Ponta”, mai spun cei doi co-presedinti Alina Gorghiu si Vasile Blaga

 

Sursa: StiripeSurse

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create Account



Log In Your Account