Firea: Este nevoie urgent de o decizie BEC pentru înființarea de secții noi în diaspora

Purtătoarea de cuvânt a campaniei PSD, Gabriela Firea, a declarat, luni seară, în cadrul unei conferințe de presă, că ”Biroul Electoral Central trebuie să dea urgent o hotărâre care să permită Guvernului înființarea, în mod legal, a unor noi secții de votare în diaspora”.

”Așa cum știți, BEC a amânat timp de o săptămână luarea unei decizii, practic, să dea un semnal pentru a se putea organiza mai multe secții în diaspora. Vineri după-amiaza am primit un comunicat BEC, dar nu și o hotărâre, un comunicat nu poate să țină loc unei hotărâri. Este nevoie de o decizie urgentă a Biroului Electoral Central, care să spună clar că pot fi înființate noi sectii de votare în diaspora. Tandamenul Traian Băsescu- Klaus Iohannis și-ar fi dorit ca MAE să decidă de unul singur înștiințarea de noi secții de votare, ceea ce ar fi fost ilegal. Se dorește prelungirea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu și instigarea românilor să iasă în stradă (…) Cerem BEC să respecte legea și să adopte o atitudine curajoasă. Deja este foarte târziu și mai sunt câteva zile până la vot. BEC trebuie să dea urgent o hotărâre care să permită Guvernului înființarea, în mod legal, a unor noi secții de votare în diaspora. Îi cerem lui Traian Băsescu să renunțe la presiunea asupra justiției pentru că aceste lucruri fac foarte mult rău țării”, a declarat senatorul PSD, Gabriela Firea.

Întrebată ce se va întâmpla, totuși, în lipsa unei hotărâri a BEC, Firea a răspuns:

” Guvernul, prin Ministerul Afacerilor Externe, nu poate înființa în mod legal noi secții de votare în diaspora. Acest lucru trebuie hotărât printr-o decizie a Biroului Electoral Central. Aceasta este cronologia firească legală”, a precizat Gabriela Firea. 

În acest context, întrebată care ar mai fi rațiunea pentru actul de depunerea a mandatului, înaintat, astăzi, de către Titus Corlățean, senatorul PSD a evitat să dea un răspuns concret:

”Domnul ministru Corlățean a spus azi, dimineață, că domnia sa era în imposibilitatea de a înființa, prin propria sa decizie, secții de votare, cât timp BEC nu a dat nicio hotărâre până acum. Câtî vreme BEC nu a dat o hotărâre până astăzi, nădăjduim ca, măcar acum, când au văzut ce responsabilitatea au în fața populației și când avem deja un nou ministru de Externe, care și-a depus jurământul la Palatul Cotroceni, să ia o atitudine legală și spune noi, curajoasă”, a declarat Gabriela Firea. 

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account