Dronele le dau bătăi de cap pompierilor din Australia

Dronele le dau bătăi de cap pompierilor din Australia

Dronele le dau bătăi de cap pompierilor din Australia

Avioanele cisternă care aruncau apă pentru stingerea incendiilor de vegetaţie de pe insula australiană Tasmania au trebuit să fie rechemate atunci când o dronă a fost depistată survolând zona, au relatat miercuri media locale, preluate de dpa, relatează Agerpres.

Şapte avioane şi elicoptere se luptau cu incendiile de pădure de pe insula Bruny, un loc popular de petrecere a vacanţei aflat la sud de Hobart, când au trebuit să fie rechemate în seara zilei de Crăciun din cauza unei drone care zbura în spaţiul lor aerian, a relatat canalul naţional ABC.

Poliţia susţine că operarea de drone în zone în care există incendii de vegetaţie poate reprezenta o infracţiune în conformitate cu legile aviaţiei civile, dar nu a confirmat dacă cineva a fost arestat din cauza incidentului, a mai precizat ABC.

Serviciul de pompieri a anunţat miercuri, într-un comunicat, că incendiile de vegetaţie au fost izolate.

O serie de sesizări privind survolul unor drone pe al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie în apropierea Crăciunului a dus la anularea sau redirecţionarea a circa 1.000 de zboruri, provocând un veritabil haos pentru pasageri, potrivit dpa.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account