Dragnea: PSD nu poate rămâne într-un guvern în care nu stabilește premierul

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea a declarat joi, la B1 TV, referindu-se la trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta în dosarul Turceni, că PSD își dorește rămânerea la guvernare, precizând însă că situația va fi discutată în partid.

“Nu e o surpriză, este un dat (trimiterea în judecată-n.red). Poziţia PSD în situaţia asta nu e foarte simplu de luat, nu o s-o spun eu acum. Este o decizie cu consecinţe foarte serioase atât asupra partidului, cât şi asupra guvernării. Ce pot spune este că PSD doreşte să rămână la guvernare, plecarea lui Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situaţie dificilă, nu este o garanţie că preşedintele Iohannis va numi un premier tot din partea PSD. Victor Ponta e un premier care a condus câteva guverne bune pentru ţară, a avut rezultate economice foarte bune. Probabil că în zilele următoare vom vorbi, o să discut şi cu Ponta şi cu partidul. Nu sunt semne că partidul nu l-ar mai susţine, importantă este decizia lui. Nu am vorbit cu el astăzi, important este să-şi pună ordine în gânduri. Nu este o situaţie dorită”, a spus Dragnea la B1TV.

Liviu Dragnea a precizat că a avut multe discuţii cu colegii de partid după anunţul referitor la trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta şi că aceştia sunt de acord că PSD nu poate să iasă de la guvernare.

Dragnea a spus însă că este nevoie de o “analiză responsabilă” şi că niciodată nu a fost adeptul unor decizii la cald, precizând că “nu ia foc România nici azi, nici mâine, nu se întâmplă nimic”.

“Acest fapt care a apărut astăzi este destul de cald, orice decizie care se ia rapid nu cred că este bună. Eu evit să iau decizii la cald. Să aşteptăm puţin, să analizăm, să vedem cum e mai bine pentru partid, să nu intrăm în registrul intereselor personale sau ale opoziţiei”, a mai comentat Dragnea.

Dragnea: PSD nu poate rămâne într-un guvern în care nu stabilește premierul

Liviu Dragnea a mai declarat joi că Gabriel Oprea poate face față funcției de prim ministru însă PSD nu ar putea rămâne într-un Guvern în care nu are premierul.

“Domnul Oprea cred poate să facă față funcției de prim ministru, are suficientă experiență (…) dar, din punct de vedere politic, PSD nu poate să rămână într-un guvern în care premierul nu este stabilit de către PSD. Nu se poate, politic, nu se poate (…). Este partidul cel mai mare din această coaliție, trebuie să aibă conducerea guvernării ” a spus Dragnea la B1TV, adăugând însă că nu este convins că Victor Ponta va demisiona pentru a se ajunge într-o asemenea situație.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account