Dosarul ginerelui lui Traian Băsescu: Procurorul, acuzat că intimidează martorii

Avocatul ginerelui lui Traian Băsescu l-a acuzat pe procurorul de caz din dosarul în care Radu Pricop este judecat pentru complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii că încearcă să intimideze un martor în timpul audierii acestuia, la termenul de joi de la Curtea de Apel Bucureşti.

În timpul audierii lui Bogdan Irimescu, cel care ar fi redactat draftul contractului fictiv de împrumut prin care Sergiu Lucinschi i-ar fi pretins două milioane de euro unui om de afaceri, avocatul Dan Apostol, apărătorul lui Radu Pricop, l-a acuzat pe procurorul de caz că “intimidează martorul”, după ce acesta a fost întrebat de procuror de ce este atât de sigur că ginerele lui Traian Băsescu nu este implicat în întocmirea respectivului contract.

“Să se consemneze aprecierea noastră că este o încercare de intimidare a martorului”, a cerut instanţei avocatul Dan Apostol. “De ce, pentru că l-am întrebat de unde ştie?”, a replicat procurorul. “Hărţuieşte martorul”, a susţinut, din nou, avocatul lui Radu Pricop.

Următorul termen al procesului este pe 31 mai.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, l-a constrâns pe omul de afaceri Alexandru Horpoş să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account