Judecătorii au redeschis dosarul Flora! Traian Băsescu este acuzat de retrocedări ilegale

Fostul președinte Traian Băsescu are un nou dosar penal redeschis. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și justiție au decis redeschiderea Dosarului Flora, în care fostul șef de stat a fost cercetat pentru retrocedarea a aproape 40.000 de metri pătrați de teren pe vremea când era primarul Capitalei.

“Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. (…) constată legalitatea şi temeinicia Ordonanţei nr. 22/II-2/2017 din 6 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin care s-a dispus infirmarea parţială a Ordonanţei nr. 149/P/2016 din 18 noiembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi redeschiderea urmăririi penale în acest dosar. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 149/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dispusă prin Ordonanţa nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, se precizează în decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit denunțătorului din dosar, Cătălin Năstase, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, Traian Băsescu ar fi făcut un abuz în serviciu când a avizat retrocedarea terenului, situat în zona Dămăroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocând un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, în 30 martie, ca procesul vizând redeschiderea dosarului Flora să fie mutat la instanţa supremă.

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat, în 2003, când era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în Dămăroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora, a fost solicitată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account