DEZVĂLUIRI. Ce le promitea Sile Cămătaru tinerelor pe care le convingea să se PROSTITUEZE

Ce le promitea Sile Cămătaru prostituatelor
Ce le promitea Sile Cămătaru prostituatelor

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, le oferea prostituatelor cazare, protecţie, haine şi, în anumite situaţii, vize de şedere în România pentru un an, mesajul lui pentru cele care voiau să plece din ţară fiind “Putem să trăim bine şi la noi acasă”, potrivit motivării deciziei de arestare a acestuia.

 Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 arată, în motivarea deciziei de arestare preventivă a interlopului, că acesta a convins mai multe fete să vină în Bucureşti, pentru a practica prostituţia. Ele primeau cazare şi protecţie, iar apoi Sile Cămătaru, alături de alţi membri ai grupării din care face parte, le intermedia legătura cu diverse persoane, care le plăteau pentru servicii sexuale.

Tot Sile Cămătaru “a determinat-o pe o persoană de sex feminin de naţionalitate columbiană să practice prostituţia şi a înlesnit practicarea prostituţie de către această persoană, prin oferirea cazării, hainelor şi vizei de şedere pe o perioadă de un an în România şi postării anunţului pe internet cu privire la practicarea actelor sexuale contra cost” , se menţionează în documentul citat.

În motivare se face referire la mai multe discuţii prezentate pe larg în referatul cu propunerea de arestare, întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Între acestea se numără o conversaţie pe care Sile Cămătaru o are cu una dintre tinere, din care rezultă că ea trebuia să plece în Anglia, cu un amic. În acest context, Vasile Balint încearcă să o convingă pe prostituată să rămână în ţară, spunându-i “Un jucător bun joacă bine pe orice teren” şi “Putem să trăim bine şi la noi acasă”.

Dintr-o altă discuţie, interlopul află că tânăra a plecat la o nuntă în oraşul Deva şi “devine deranjat de faptul că nu i-a spus anterior” despre această deplasare. “Tu să te gândeşti bine până luni şi dacă vrei să jucăm împreună trebuie să ştiu de tine tot timpul şi să mă asculţi”, i-a spus Sile Cămătaru tinerei.

Judecătorul subliniază, tot în motivare, că Sile Cămătaru şi ceilalţi membri ai grupării “acţionau după un plan elaborat, folosind un limbaj codificat pentru a face dificilă activitatea organelor de cercetare penală în cazul în care ar fi fost urmăriţi”.

Astfel, într-una dintre discuţiile telefonice, Vasile Balint întreabă: “Ai şi tu ceva de închiriat?”. Interlocutorul îi spune că “are o garsonieră nouă, la 150 de euro, fiind disponibilă de luni, iar Balint Vasile acceptă”. În plus, atunci când una dintre prostituate se referă la banii obţinuţi pentru raporturile sexuale întreţinute cu diferiţi clienţi, ea îi spune interlopului că “a vândut ochelari pe 5 mil”.

Vasile Balint şi alţi trei suspecţi din acest dosar au fost arestaţi preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. În cazul altor 19 persoane reţinute, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au reţinut 22 de persoane în urma percheziţiilor care au avut loc vineri în Bucureşti şi nouă judeţe, la locuinţele unor persoane suspectate de proxenetism şi la cazinouri din Capitală, unde ar fi racolat clienţi, majoritatea cetăţeni străini, de la care ar fi cerut între 100 şi 700 de euro pentru a întreţine acte sexuale cu prostituate.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account