Descoperire ISTORICĂ la Biserica Domnească din Curtea de Argeş. CINE este de fapt îngropat acolo

Misterul mormântului lui Vlaicu Vodă de la Biserica Domnească din Curtea de Argeş a fost, în sfârşit, dezlegat.

După doi ani de cercetări, istoricii au descoperit că nepotul lui Basarab Întâi nu este îngropat acolo, scrie DCNews.ro.

În 2012, specialiştii au prelevat probe ADN din mormântul care se bănuia că este al lui Vlaicu Vodă, iar rezultatele au arătat că rămăşiţele aparţin unui principe, însă nu din familia Basarbilor.

În urmă cu 100 de ani, în incinta Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş, a fost descoperit un mormânt de piatră. Istoricii au dedus imediat că este vorba despre un domnitor al Ţării Româneşti, judecând după straiele şi bijuteriile cu care fusese înmormântat. Nu au fost însă siguri despre cine era vorba.

Misterul a planat ani la rând asupra mormântului de piatră. Însă, în 2012, autorităţile au decis să deschidă mormântul şi să preleveze probe, pentru analiza ADN. Astfel, mostre dintr-un os de la picior, dintr-o falangă şi o măsea au fost trimise în laboratoare din Coreea de Sud şi Miami. Iar rezultatele au infirmat că în Biserica Domnească şi-ar dormi somnul de veci Vlaicu Vodă.

Identitatea bărbatului îngropat acum 700 de ani la Curtea de Argeş rămâne în continuare un mister. Tot ce se ştie despre el este că a murit în jurul vârstei de 40 de ani, că nu vea mai mult de 1.70 înălţime şi că avea ochii, părul şi pielea închise la culoare.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account