De Ziua Unirii, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș prezenti la Iași

De Ziua Unirii, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș participă, la Iași, la manifestările organizate cu acest prilej.În această zi sunt organizate mai multe evenimente în ţară, iar în Capitală, la Catedrala Patriarhală, va fi oficiat un “Te Deum”.

La Catedrala Patriarhală va fi oficiat duminică, de Ziua Unirii, un “Te Deum”, “ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act măreț din istoria națională la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ”, a anunțat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Ceremonii militare organizează şi Ministerul Apărării Naționale începând cu ora 9.00, la Statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei.

Preşedintele Iohannis participă, începând cu ora 11.30, la o ceremonie organizată în Piața Unirii de la Iași, unde va susține și o alocuțiune. Ulterior, el va depune flori la Monumentul “Alexandru Ioan Cuza” și la mormântul domnitorului de la Biserica “Sfinții Trei Ierarhi”.

De asemenea, premierul Dacian Cioloș va fi prezent la manifestările de la Iași, după cum se arată pe agenda prim-ministrului, publicată pe site-ul Guvernului.Cei doi copreședinți al PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, sunt deja la Iași, programul celor doi fiind anunțat încă de miercuri.

Duminică, 24 ianuarie, se împlinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române din 1859, act înfăptuit la București de Adunarea Deputaților într-o clădire a Bisericii de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account