De doi ani, Tribunul ne zâmbește din Ceruri!

Au trecut doi ani de când marele Corneliu Vadim Tudor a trecut la cele veșnice. Doi ani în care Tribunul, care a intrat în tezaurul valorilor noastre culturale a continuat să arate că este al tuturor celor care continuă să se gândească la el, să-l iubească și astfel, Vadim Tudor să continue să trăiască.

 

În memoria marelui român

Săptămâna aceasta, familie și prieteni dragi, l-au comemorat din nou pe românul adevărat evocându-i figura vie, dinamică, plină de forță creatoare, inventivitate și har care nu va pieri niciodată. Printre sutele de persoane care au luat parte la cinstirea memoriei lui Corneliu Vadim Tudor, personalități marcante ale vieții politice și culturale ale României, s-a aflat și prietenul său de o viață, secretarul executiv al PRM, arhitectul Năstase Cătălin, un alt personaj aflat veșnic în slujba dreptății, care a ținut un cuvânt impresionant despre relația minunată pe care a avut-o de-a lungul timpului cu marele Om, Poet, Prozator, neînfricat Pamfletar și Dramaturg. Într-o lume plină de nedreptate și suferință, din Ceruri, spiritul aprins al lui Corneliu Vadim Tudor va rămâne veșnic aprins pentru tot ceea ce a făcut în această lume.

Discipolul lui Eugen Barbu

Marele scriitor, politician și publicist român, Corneliu Vadim Tudor care a deținut funcțiile de senator și europarlamentar a excelat încă din tinerețe. După ce a urmat cursurile Colegiului Național Sfântul Sava din București, a obținut licența la Facultatea de Filosofie a Universității din București, cu o teză despre sociologia religiei iar între anii 1978-1979 a beneficiat de bursa premiului internațional Herder, care fusese acordată magnificului Eugen Barbu, al cărui discipol a fost Tribunul. În anul 1991 Vadim a luat decizia de a înființa Partidul România Mare, adunând alături cele mai înalte personalități ale țării. În timp, PRM a obținut numeroase locuri în Senat și Camera Deputaților, Tribunul reușind să lupte cum nimeni nu a făcut-o pentru binele românilor săi. Tot Vadim Tudor a fost cel care a reușit să inițieze un proiect grandios, Premiile Fundației România Mare, prin intermediul cărora la fiecare sfârșit de an oferea premii personalităților din toate domeniile. Tot Fundația România Mare a fost cea prin Cina Creștină, a hrănit în fiecare lună căminele de bătrâni, aducându-le alinarea și iubirea de care aveau nevoie. De asemenea, Corneliu Vadim Tudor a înființat revistele România Mare, Săptămâna și Tricolorul. Marele Vadim a trecut la Domnul pe 14 septembrie 2015, în urma unui infarct. Cu doar o săptămână înainte de moarte, Vadim a scris ultima sa poezie, o capodoperă a literaturii românești: “Hai, Moarte, să bem o cafea / Ţi-o fac cu caimac, aromată / Mai leapădă-ţi coasa cea grea / Şi mantia asta ciudată. (…) Acum eşti captivă la mine / Am vrut să-ţi arăt, draga mea / Că nu-mi este frică de tine / Ţi-am pus şoricioaică-n cafea”.

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account