Cutremur pe piața bancară: acțiunile băncii au scăzut

Cutremur pe piața bancară: acțiunile băncii au scăzut

Cutremur pe piața bancară: acțiunile băncii au scăzut

Miercuri, acțiunile Deutsche Bank au scăzut la noi valori record, până la 7,9230 de euro, în contextul anchetei privind spălarea banilor în care este implicată banca.

Aceasta este a doua oară când acțiunile coboară sub 8 euro. Vinerea trecută, după ce procurorii au percheziționat birourile Deutsche, acțiunile au scăzut la 7,993 euro în tranzacțiile de pe parcursul zilei, însă aucrescut ulterior.

Săptămâna trecută a avut loc un raid la sediul băncii din Frankfurt la care au participat peste 170 de ofițeri de poliție, procurori și inspectori fiscali.

La momentul respectiv, Deutsche Bank a declarat că ajută ancheta.

Mai multe entități bancare au înregistrat scăderi, printre acestea găsindu-se BNP Paribas, Société Générale, Commerzbank și Danske Bank. Acțiunile acestora au scăzut cu 2% în dimineața zilei de miercuri.

Cu toate acestea, căderea Deutsche a fost semnificativ mai acută decât cea a celorlalte unități bancare. Deutsche Bank a pierdut jumătate din valoarea sa în anul calendaristic până în prezent, comparativ cu o scădere cu 23% în ultimul an a indicelui bancar Stoxx 600 al Europei.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account