Cristina Pocora:A fost introdus la votul Ordonanței 35/2015 privind creșterile salariale

Comisiile de muncă şi sănătate ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, un amendament al unui pesedist prin care se propune majorarea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor, propunerea urmând să fie dezbătută miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

Amendamentul a fost făcut de președintele comisiei Adrian Solomon la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul public sanitar se măresc cu 25% începând cu 1 octombrie 2015.

“A fost introdus la votul Ordonanței 35/2015 privind creșterile salariale, de către colegii de la PSD, un amendament care practic înseamnă creșterea salariilor în sistemul bugetar de la 1 decembrie 2015 cu 10%. Noi am cerut să ni se prezinte din partea Guvernului impactul bugetar pentru această măsură pentru că în tot cursul anului, când a fost vorba de alocații pentru copii, de susținerea familiei, de creșteri salariale, Guvernul Ponta ne-a spus că nu sunt bani. De asemenea, tot Guvernul Ponta și doamna Rovana Plumb ne-au tot amăgit că vine legea salarizării în sistemul bugetar și că fiecare categorie va primi un nivel de salarizare care să reflecte adevărata ei valoare. Astăzi ne-am trezit la comisie cum colegii de la PSD au băgat acest amendament la care Ministerul de Finanțe, reprezentat la nivel de secretar de stat, ne-a explicat că impactul bugetar ar fi în jur de 5 miliarde de lei pentru anul 2016 și că el nu poate fi susținut decât cu reducerea de cheltuieli din altă parte“, a declarat deputata PNL Cristina Pocora, la finalul ședinței comune a comisiilor pentru muncă și pentru sănătate.

Deputata a precizat că PNL s-a abținut la votul pe acest proiect de lege.

“Dacă sunt bani, foarte bine, atunci să-i dăm și să ne asumăm acest lucru. Dacă nu sunt sau dacă ei trebuie tăiați din altă parte, trebuie să știm exact de unde, în așa fel încât lucrurile să fie transparente și cred că este o decizie pe care trebuie să o ia noul Guvern și noul premier, dacă pentru anul 2016 se susține acest lucru. Aceasta este poziția pe care o vom avea la plen și pe care am avut-o în comisie. Noi ne-am abținut de la votul pe acest proiect de lege și solicităm foarte clar să vedem cifrele, să nu repetăm nici greșeala când economia duduia și profesorii au fost păcăliți cu acea majorare de salarii care nu s-a plătit și să nu permitem PSD să pârjolească România acum înainte de a pleca de tot de la guvernare”, a mai susținut Pocora.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account