Companiile de telecomunicații vor plăti o nouă taxă către ANCOM

Companiile de telecomunicații vor plăti o nouă taxă către ANCOM

Companiile de telecomunicații vor plăti o nouă taxă către ANCOM

Consilierul premierului Viorica Dăncilă pe probleme economie, Darius Vâlcov, a anunțat, vineri seara, la finalul ședinței de Guvern, că Ordonanța de Urgență în domeniul fiscal prevede și o taxă de 3 la sută pentru companiile din domeniul comunicațiilor.

Consilierul premierului susține că banii din noua taxă vor fi folosiți pentru digitalizare.

„S-a stabilit o taxă care se va plăti către ANCOM de 3%, taxă care va fi folosită de ANCOM pentru digitalizarea aparatului administrativ. Asta vine și în urma unui comportament analizat și considerat incorect de Guvernul României a celor care ar trebui să plătească taxe pe profit din acest domeniu. Cei doi mari jucători din această piață au plătit anul trecut un impozit pe profit de 7, 2 la mie, respectiv 9 la mie dacă ne raportăm la cifra de afaceri. Un al treilea, la care n-aș vrea să-i dau numele, dar are și o televiziune în cadrul său, a plătit un impozit pe profit de 5 la zece milioane. Adică în traducere liberă 10,00005 la sută. Mai exact 1577 de lei la o cifră de afaceri de 3,3 milarde de lei”, a declarat Darius Vâlcov, într-o conferință de presă.

La finalul ședinței de Guvern în care a fost adoptată Ordonanța de Urgență care aduce „taxa pe lăcomie”, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și consilierul premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice, Darius Vâlcov, au ținut o conferință de presă în care au prezentat noile măsuri.

Guvernul Dăncilă a adoptat, vineri seara, Ordonanța de Urgență din domeniul fiscal care aduce mai multe schimbări în privința unor taxe și impozite, inclusiv „taxa pe lăcomie”, pe care băncile o vor plăti dacă nivelul ROBOR e mai mare de 2%.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account