China pregăteşte anihilarea nucleară a SUA

China pregăteşte anihilarea nucleară a SUA

China pregăteşte anihilarea nucleară a SUA

Pekinul cheltuie miliarde pentru a crea o forţă submarină capabilă să anihileze oraşe şi baze militare americane. În prealabil, bombele nucleare lansate nu erau atât de puternice pentru a atinge continentul american. Testarea a fost făcută cu succes dintr-un submarin care poate declanşa un holocaust nuclear oriunde în Statele Unite.

Noua tehnologie chineză a permis testarea rachetei Julong-3, care va fi extinsă cu viitoarea generaţie de submarine balistice în curs de dezvoltare. Autorităţile chineze n-au confrimat testul, dar o sursă bine plasată în sânul armatei americane a confirmat pentru The Diplomat că lansarea a avut loc luna trecută.

Submarinele nucleare balistice de tip 096 sunt încă în şantier şi lansarea la mare va trebui să înceapă în aproximativ trei ani. Un raport al departamentului american al Apărării spune: ”Cele patru SSBN chineze operaţionale din clasa JIN reprezintă prima forţă de descurajare credibilă a Chinei.

Analiştii geopolitici se tem de o înfruntare între Statele Unite şi China pe chestiunea de a controla marea Chinei meridionale, cât şi independenţa Taiwanului care ar putea să degenereze într-o escaladare interminabilă a tensiunilor spre cel de-Al Treilea Război Mondial.

Potrivit The Sun, China a pus de asemenea la punct o baterie de arme de nouă generaţie, inclusiv rachete hipersonice şi arme electromagnetice pe cale ferată. Şefii militari sunt hotărâţi să creeze forţele armate cele mai puternice din lume. Sam Roggeveen, cercetător la Strategic and Defence Studies Centre de la Australian University din Canberra, a declarat: ”Ritmul şi amploarea acestei acumulări sunt de-a dreptul dramatice”.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account