Chiesa a deţinut funcţii importante în Partidul Comunist Italian

Giulietto Chiesa, de profesie jurnalist, a fost eurodeputat ales pe listele alianţei Lista dio Pietro-Ochetto-Societatea civilă. În PE a intrat în grupul liberalilor, iar apoi în cel al socialiştilor. În 2009 a candidat la europarlamentare în Letonia.

Chiesa a deţinut funcţii importante în Partidul Comunist Italian. Este bun vorbitor de rusă. In decembrie 2014, el a fost reţinut de poliţia din Tallinn şi expulzat imediat din Estonia, pe motiv ca reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Estoniei. Urma să ţină un discurs intitulat „Ar trebui ca Europei să-i fie teamă de Rusia”

Este cunoscut pentru susţinerea mai multor teorii ale conspiratiei. Prezentam versiunea sa despre atentatele teroriste comise în aceasta lună în Franţa. Spre deosebire de Estonia, în Italia un jurnalist şi fost europarlamentar cu viziuni opuse curentului dominant poate să apară inclusiv într-o emisiune televizată.

Antonio di Pietro, pe lista căruia Chiesa a candidat, este cel mai bine cunoscut prin apartenenţa sa, ca procuror, la echipa ce a condus operaţiunea Mani Pulite, la începutul anilor 1990. A fost apoi ministru al Lucrărilor Publice în două cabinete conduse de Romano Prodi.

Achille Ochetto a fost unul dintre membrii marcanţi ai Partidului Comunist Italian. A fost secretar general al partidului între 1988 şi 1991. De altfel, a fost cel care a dizolvat partidul, în 1991, pentru a înfiinţa Partidul Democrat al Stângii, care după mai multe metamorfoze a ajuns să fuzioneze cu actualul Partid Democrat, de centru-stânga, al premierului Matteo Renzi.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Create AccountLog In Your Account