Cele 12 vineri de post cu o însemnătate deosebită de peste an!

Cele 12 vineri de post cu o însemnătate deosebită de peste an!

Cele 12 vineri de post cu o însemnătate deosebită de peste an!

Potrivit unei vechi tradiții, există 12 zile de vineri din fiecare an cu o însemnătate deosebită, pe care, dacă le veți ține așa cum se cuvine, veți fi feriți de toate problemele vieții, de boală, de rele, de farmece și blesteme.

De mare ajutor pentru credincioși
O zi de post de mare importanță este vinerea de dinaintea Celor 40 de mucenici. În acel moment, se crede că aceasta e data la care Adam a încălcat vorba lui Dumnezeu și a fost izgonit din Rai.

Urmează vinerea din ajunul Bunei Vestiri, adică ziua în care Cain şi-a ucis fratele, pe Abel. Următoarea vineri deosebită este Vinerea Mare sau Vinerea Neagră din Postul Paștelui, momentul în care Mântuitorul a fost răstignit, în cel de-al 9-lea ceas.

O altă sărbătoare a creștinătății este Pogorârea Sfântului Duh este o sărbătoare importantă a creştinătăţii. Ziua de vineri din ajun trebuie cinstită cum se cuvine, prin post şi rugăciune.

În vinerea de dinaintea naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, se spune că Ierusalimul ar fi fost robit de către Caldei, sub conducerea împăratului Nabucodonosor.

Cinstiți cum se cuvine postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel
De asemenea, se crede că cine cinstește postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel va fi ferit de rele, lăcuste și omizi. Urmează postul dinaintea Adormirii Maicii Domnului, pe care trebuie să îl țină mai ales femeile.

Un alt prilej de comemorare este postul dinaintea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, la comanda regelui Irod, în urma cererii fiicei soţiei fratelui său, Filip. Cinstiți de asemenea ajunul Înălţării Sfintei Cruci, apoi momentul când Moise a despărţit Marea Roşie cu toiagul, reuşind să-i salveze pe fiii lui Israel din faţa egiptenilor.

Cu totul deosebită este vinerea din Ajunul Sfântului Andrei, când se spune că prorocul Ieremia a fost dus de îngeri între doi munţi, acoperit de nori de foc şi lăsat acolo până la a doua venire a lui Iisus. Nu în ultimul rând, după celebrarea Naşterii Domnului, vinerea următoare se ţine în cinstea celor 14.000 de prunci ucişi la porunca regelui Irod.

Aprecieaza & recomanda:

leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Create AccountLog In Your Account